Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2011, 12:15
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Zobacz jaki skład miała Jaga przed przyjściem Probierza a jaki ma teraz. W zespół wpompowano niezłą kaske głównie przez prywatnych sponsorów.
Niezłą kasę Przecież oni przez te lata nie wydali na te transfery tyle, co Wisła w tym jednym okienku...

Orson napisał(a):Wyświetl post
Kasa wydana przez Jage wg transfermarkt.de - ten sezon 950 tys. euro, poprzedni 450 tys. euro
wiec znowu nie tak mało jak na nasze warunki
Też mi obiektywne źródło informacji... Przecież tam te ceny wpisuje moderator forum polskiego wątku, który ma na ten temat taką wiedzę, jaką mam ja czy Ty, czyli na podstawie doniesień prasowych, tudzież wróżenia z fusów

Gdyby nie odszedł Grosik, to nie mieliby za co zatrzymać Burkhardta, czy wykupić Pejovicia. Tak czy siak skład by musieli mieć słabszy.

W ogóle to zabawne, że tak szybko skreśla się Jagę, "bo zremisowała ze Śląskiem", a Legię, która dała sobie strzelić trzy bramki Cracovii i wygrała po samobóju u siebie derby zaczyna się uznawać za coraz większego rywala. Nie mówię, że Legia takim nie jest, ale równej miary tutaj nie widzę.

A jeszcze bardziej zabawne jest to, jak bardzo wierzy się tutaj w to, co piszą media i na tej podstawie ocenia ludzi i ich działania.

grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
A co ma do tego budżet? Wisła za to przez ostatnie lata tyle na transfery wydała (pomijajac 2 ostatnie okienka), że szok.
A ten Lech to (pomijając trzy ostatnie sezony) w pucharach nie osiągnął nic a nic
Odpowiedz cytując