Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2011, 06:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Co można stwierdzic po 2 kolejkach ?

idąc od dołu :

Cracovia ma większe szanse na utrzymanie niż się niektórym wydaje
Arka nie strzeliła bramki w 10 meczu na normalnym boisku , na wiosne może zdobyc mniej punktów niz Cracovia na jesień .
Polonia , Ruch - każda pozycja powyżej 15 będa sukcesem . Groźne głównie u siebie .
Zagłębie Lubin - szybka zmiana trenera wiele nie zmieni , powinni się jednak utrzymac spokojnie
Śląsk Wrocław - bez napastnika nie podskoczą powyżej 8 pozycji .
Polonia Warszawa - przerost ambicji nad treścią . Ciężko będą mieli dogonić pozycje pucharowe, to wręcz niemozliwe
Widzew Łódź - nieobliczalni , jednak nie na tyle by mieli grac w pucharach
GKS Bełchatów - dla mnie to drużyna/następca Odry Wodzisław i jej roli w ekstraklasie
Lech - mając tylko lige przed sobą ( i PP ) mogą wygrywac seryjnie mecze ( męcząc się ) i zatrzymać się dopiero na meczu w Krakowie. Raczej będą w 3 .
Górnik - groźni u siebie , puchary by im tylko zaszkodziły
Korona - ostatnie 6 spotkań to najgorszy bilans w lidze . Drużyna się rozsypała .
Lechia - nie jest to drużyna na puchary ,, ale kto wie ilu faworytom odbierze punkty
Legia - z ich szczęściem będą w pucharach . Chyba że Skorża sprawi że liga będzie ciekawsza . Hubnik może byc prawdziwą rewelacją ligi . Będą naszym najgroźniejszym rywalem o mistrzostwo
Jagiellonia - sprzedaż Grosickiego za drobne będa jeszcze żałować długi czas . Taką polityką Jaga nigdy nie będzie miała mistrzostwa , a lepszej szansy może juz nigdy nie mieć . Weedług mnie skończą sezon na 4 miejscu .
Wisła - jeśli nie będzie frajersko tracic punktów to można być optymistą .

Nie chce mi się przepisywać więc sobie wklejam . Zgadzam się w 90%. Tylko co do Jagi mam wątpliwości. Ok, mistrzem to oni raczej nie będą natomiast 3 miejsce mogą mieć jak najbardziej. O mistrza będziemy walczyć z Legią ( chyba że faktycznie Skorża coś wymyśli). Podoba mi się ta perspektywa - fajniej jest wygrać mistrzostwo po walce z nimi niż z jakimś wynalazkiem typu AmicoLech.
Odpowiedz cytując