Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2011, 15:26
Trochę opieprzasz Skorżę za coś, czego jeszcze nie zrobił. Ja mam wręcz wrażenie, że Skorża daje sygnały, że chce dać Wolskiemu pograć więcej: wpuścił go w meczu z Ruchem, parę dni później ogonek w meczu z Dysco (niby nic, ale zawsze wejście na boisko). Trudno powiedzieć co Skorży w głowie siedzi, ale z jakiegoś powodu w dwóch kolejnych meczach ten dzieciak wszedł na chwilę na boisko. Być może szykuje mu taką rolę, jaką Lewandowski ma w Borusii - czyli jokera - ofensywnego środkowego pomocnika.

Co do Kucharczyka, też bym się za bardzo nie martwił. Ja podejrzewam, że nawet jeżeli Ogbuke miałby rozpanoszyć się po lewej (a jeżeli będzie ok, to czemu nie?), to Kucharz wyląduje za plecami Hubnika lub obok, czyli będzie grał kosztem Borysiuka / Cabrala jako podwieszony lub drugi napastnik (Skorża zapowiadał przejście na grę dwoma napastnikami w "bezpieczniejszych" meczach przynajmniej). Jakby Maciuś mądrze prowadził rotację w składzie, to i Borysiuk i Kucharczyk pograją, gdzieś tam zaplącze się Wolski...

Co do Manu - wszystkich on irytuje, ale gdzieś mi mignęły opinie innych poza Skorżą trenerów, że to jest trudny dla nich zawodnik, bo mimo swojej bajkowej nieskuteczności wymaga ciągłego trudnego pilnowania, bo urywa się jak marzenie i zawsze jest ryzyko, że niechcący dobrze poda lub coś strzeli.Poza tym sprawia się zaskakująco dobrze w grze defensywnej, zawsze sporo odbiorów zalicza, zawsze się wraca, raczej nie odpuszcza. Poza tym póki co dla niego wielkiej konkurencji nie ma poza Rado, który lepiej czuje się w środku... jeśli już to konkurencja mu przyjdzie w przyszłym sezonie jak z wypożyczenia wróci młody Kosecki.
Legionista
Odpowiedz cytując