|
Pozwoliłem sobie na pewną analizę.
Poniżej wypisałem pierwszą drużynę "Białej Gwiazdy" na wiosnę. Kadra Wisły składa się z 24 piłkarzy, którzy wnoszą więcej, bądź mniej do zespołu. Niektórzy dziennikarze i kibice mówili, że w ostatnich dwóch oknach transferowych dokonywała się rewolucja w zespole Wisły. Latem może być jeszcze ciekawiej przy ulicy Reymonta, bowiem spośród 24 zawodników, aż 8 zawodnikom kończą się kontrakty, bądź okres wypożyczenia tj.: Cikos, Branko, Chávez, Sobolewski, Sivakov, Boukhari, Rios i Maciej Żurawski. Od razu na pierwszy rzut oka widać, że boki obrony kuleją. Po sezonie trzeba kupić lewego i prawego obrońcę. Należy poszukać zastępstwa dla Sobolewskiego, jeślibyśmy nie zdołali z nim umowy przedłużyć. Boukhariego należy się pozbyć moim zdaniem, a Paljicia przesunąć do pomocy. I pozostają napastnicy. Tylko Genkov jest realnym wzmocnieniem, choć jeszcze tego nie pokazał. Należy kupić napastnika i w przypadku grania jednym napastnikiem, myślę, że dwóch strikerów wystarczy. Zawsze byłem zwolennikiem dwóch piłkarzy na jedną pozycję.
Bramkarze:
1. Milan Jovanic (25 lat)
12. Filip Kurto (19)
25. Sergei Pareiko (34)
Obrońcy:
Prawy:
22. Erik Cikos (22)
15. Serge Branco (30)
Środkowy:
2. Kew Jaliens (32)
4. Osmán Chávez (26)
6. Gordan Bunoza 23)