Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2011, 13:37
Saimoz napisał(a):Wyświetl post
ten wlasnie jeden babol na 5 meczow dyskwalifikuje go jako dobrego bramkarza .... dobry bramkarz puszcza babola raz na 5 sezonow
Ja bym to inaczej określił i próbował się domyślić - skąd te "babole" się biorą. Myślałem, że poprzednia runda Pawełka w Wiśle to była zasługa opuszczenia sztabu szkoleniowego przez Jacusia Kazimierskiego. Stwierdziłem, że Pawełek wreszcie pokazuje swoje solidne umiejętności, no i całkiem niezły z niego bramkarz.

Okazuje się, że nie - i zawsze będzie tylko średniakiem, zdecydowanie za słabym na Wisłę. Dlaczego? Bo jest bardzo słaby psychicznie. To jego największa wada. Po puszczeniu "szmaty" bramkarz może się załamać, wziąć w garść i grać dużo lepiej, nie popełniając błędów lub kompletnie nic się nie nauczyć. Pawełek niestety, z powodu swojej psychiki podejrzewam, za bardzo denerwuje się w bramce i wystarcza drobne niepowodzenie, żeby stracił nad sobą panowanie, a wtedy mnoży błędy, przeplatając je jednak z dobrymi interwencjami.

I umówmy się, dopóki Pawełek nie będzie stabilny psychicznie, dopóty mniejsze lub większe błędy będą mu się często przydarzać. Wątpię, że kiedyś uda mu się tę sytuację opanować, ale kto wie - a nuż jak będzie miał 34 lata, to też będzie "wymiatał" jak Pareiko.
Odpowiedz cytując