Antystenes napisał(a):

J
Zauważyliście jak Kirm strzelił focha? Chodzi o sytuację gdy Melikson był faulowany w pierwszej połowie, była dogodna sytuacja na rzut wolny, widać było, że Kirm ma ochotę uderzać, a Małecki mu sie wpieprzył..Później Kirm dwukrotnie nie podał do Małeckiego w dogodnej sytuacji. Przy drugiej akcji pretensje Małeckiego skwitował splunięciem w jego kierunku. I dobrze. Widać, że nie da sobie wejść na głowe, choć nie wiem jakie są kompetencje jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych..
|
No faktycznie dobrze - jakby było 0-0 i przez foszastego Kirma stracilibyśmy punkty też byś takie bzdury pisał? On nie jest od strzelania fochów tylko od gry zespołowej. Sytuacja z 81 minuty - Kirm zamiast podać Małemu który byłby sam na sam z bramkarzem woli strzelić w boczną siatkę - no faktycznie pokazał jaki z niego "zespołowy" kopacz! Rozumiem że przy bramce na 1-0 gdyby sytuacja była odwrotna to Kirm w przeciwieństwie do Małego strzeliłby sobie na bramkę zamiast podawać i ciebie by to cieszyło? Kirm na ten moment gra dużo bardziej egoistycznie od Małeckiego. Taka prawda.
Moje oceny po wczorajszym zwycięskim meczu
Pareiko - 7 - to co miał wybronić wybronił. Pewny punkt zespołu.
Paljić - 4 - słabo, w obronie słabo, owszem biegał do przodu ale z tyłu słabo
Jaliens - 5 - średnio
Bunoza - 5 - średnio - gubił spalonego, na szczęście bez konsekwencji,
Cikos - 6 - o dziwo najlepszy z obrońców
Sobolewski 6 - poprawnie
Melikson - 7 - ruchliwy, szybki, strzelił gola, na razie bez asysty a tych oczekuje od nie najbardziej a nie sztuczek technicznych. Dobry mecz.
Sivakov - 4 - słaby mecz
Małecki - 8 - najaktywniejszy piłkarz meczu, asysta przy pierwszej bramce i udział przy 3 bramce (wyłożył piłkę Jirsakowi) wg mnie najlepszy na boisku
Kirm - 5 - strzelił gola i potem strzelił focha - tzn nie widział kolegów. A na poważnie - średni mecz - nie wygrywał pojedynków 1 na 1 - nie podawał kolegom (81 minuta)....
Genkov - 5 - walczył w powietrzu i odgrywał piłki - nic więcej, ale też i nie dostał żadnej piłki od kolegów żeby mógł coś zrobić
Jirsak - 7 - dobry mecz Czecha - bardzo ważny gol i dobre podanie do Meliksona
Wilk - 6 - walczył w środku pola
Łobodziński 5 - gorszy od Kirma na pewno nie był
Najlepsi na boisku
Małecki, Jirsak, Melikson, Pareiko (kolejność nie przypadkowa)
A graczem meczu oczywiście Mały