Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2011, 15:41
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Złoto i kruszce wiadomo że najpewniejsze, ale czemu uważasz że dolar amerykański jest niedobrą inwestycją?
A wskaż mi co jest dobrego w walucie,która jest dodrukowywana w ilościach hurtowych i jest de facto pustym pieniądzem?
Co jest dobrego w walucie,która jest zarządzana przez gościa,który mówi,że inflacja zimniejszy bezrobocie i będzie ożywcza dla gospodarki. Choćby z tego względu nie jest to dla mnie żadna inwestycja. Za kilka lat będą obcinali zeraalbo wymyślą coś równie sympatycznego. Komuniści też w sumie dodrukowywali pieniądze,no ale to byli komuniści i to było złe. Jak to robią kapitaliści to już jest dobrze, o ile to są jeszcze kapitaliści. Nie wiem za ile kolejny skup obligacji przez USA,ale należy się spodziewać kolejnego dodruku z biliona dolarów. W między czasie trzeba zasilić system opieki społecznej, z kilka miliardów pewnie też się dodrukuje i w sumie jedynym remedium na problemy fiskalne USA jest farba drukarska. To tak w dużym skrócie.

Ciekawy jestem co by się stało gdyby Chiny przewalutowały swoje rezerwy na inna walutę a np Iran sprzedawał ropę za euro.

A Ty czemu uważasz,że jest to dobra inwestycja?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.