Wyświetl pojedynczy post
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2011, 14:13
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie nie!
Już eksperyment w obronie z przesunięciem Jaliensa na prawą stronę był niewypałem, w ogóle nie pojmuje po co nam w takim razie drugi klasyczny prawy obrońca jakim jest Łukasz Burliga, jeżeli zamiast niego występuje na boku stoper (to tak na marginesie)

Wracając do zamiany Kirma na Sivakova na bok pomoc, jestem na nie, Białorusin jest defensywnym pomocnikiem i jak do tej pory w dwóch meczach wywiązywał się ze swoich zadań dobrze, więc po co zmieniać mu pozycję na inną, niech gra tam gdzie gra czyli na środku pomocy.
Wciąż się będę upierał przy tym aby linia pomocy w piątek z Ruchem wyglądała tak:
Wilk - Melikson- Sivakov, dobrze to funkcjonowało w Gdyni powinno się sprawdzić także na R22. Z całym szacunkiem dla Radka, ale liczy się dobro drużyny a Wilk w tym momencie, daje więcej Wiśle niż Sobol.

Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma prawo się z nią nie zgadzać.
Ja mam takie samo zdanie na ten temat. Co prawda Sivakov nadal nie przekonał mnie jeszcze swoją grą, optycznie wygląda mniej więcej na takim samym poziomie jak Garguła z tym, że ten drugi nie wnosi nic do defensywy. Nie mam pojęcia jak wygląda to za kulisami. Co do obsady defensywnego pomocnika to ZDECYDOWANIE Czarek Wilk. Mecz Wilka w Gdyni, a mecz Sobola w Krakowie to tak jakby z meczy ekstraklasy iść na boiska A klasy. Pozwolę sobie zacytować przedmówcę "Z całym szacunkiem dla Radka, ale liczy się dobro drużyny a Wilk w tym momencie, daje więcej Wiśle niż Sobol.". Liczę bardzo na Genkova, mam nadzieję że to właśnie w meczu z Ruchem ujawni swój instynkt snajperski, taki jaki miał Brożek, jak Żurawski za swoich najlepszych lat. Po meczu z Arką moje zdanie na temat Tsvetana jest takie - wie co zrobić z piłką, dobry w walce o górne piłki. Po tym pierwszym meczu stwierdzam, że bułgarski napastnik nie będzie typowym snajperem, tą "9". Takie odczucie mam, że ona bardziej nadaje się na cofniętego napastnika, który dogra dobrze piłkę a i od czasu do czasu sam coś ustrzeli. Obym się mylił.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując