Wyświetl pojedynczy post
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 18:15
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
a pomyślałeś o tym że wiele osób by wsiadało od razu do autobusu a nie tamowało ruch, ze wiele osób np. zrezygnowałaby z auta, moim zdaniem byloby to super ułatwienie. Znam duzo ludzi którzy jezdzą samochodami bo nie chce im sie dupy ruszać.
Mówie, zrobić jakis parking(albo dostosować sie do którego wybudowanego) kilka km od stadionu,póścić kolo neigo autobus który dojezdzalby pod stadion. Rozładowuje korki, ułtwia dojad. wszyscy są zadowoleni. Trzeba myśleć, jeżeli nie będzie nikt kto sie zajmuje logistyką myślał to bd cały czas w czarnej dupie. Przeciez nie trzeba budowac za cieżkie pieniądze od razu parkingu przy stadionie, ktr bylby na ch*j potrzebny bo bylby zapelniany tylko 1 na 2tyg, albo i rzadziej. Wystarcy coś wymyśleć co juz jest i tylko umiejętnie tym pokierować.
Taa. już widzę, jak tłumnie wszyscy grzeczniutko będą przesiadać się z aut do autobusów. Zauważ, że dawniej jeździł autobus 159 przez Reymonta w czasach gdy nie nie każdy posiadał samochód i wtedy nawet autobus stał w korkach a wyobraź sobie , że może 50-60% kibiców jest z Krakowa, a reszta kibiców to osoby mieszkające poza Krakowem. Przypatrz się przed meczem Ruchu lub po jakie rejestracje są . Według mnie nasz stadion ma świetny dojazd jeśli chodzi o komunikację. Z każdego rejonu można dojechać , a jeśli komuś przeszkadza przejście 500 m ( sprawdziłem na maps google i jest dokładnie 500 m z przystanku "Kawiory" do ulicy Reymonta ) to ja nie czaję tego już. Z drugiej strony masz tramwaj, który nie napotka po drodze korków , a dojedziesz nim do centrum , do Krowodrzy Górki, do Huty czy Łagiewnik, więc nie rozumiem dokładania autobusów na Reymonta bo nie ma to racjonalnego bytu.
Ostatnio edytowane przez jaszczur90 : 02.03.2011 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując