Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 18:06
jova napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę nie dostrzegasz nierównego oceniania zawodników ze względu na narodowość? Kiedy obcokrajowiec jest słaby, to dlatego, że daje z siebie wszystko, ale brak mu umiejętności. Gdy Polak gra słabo, to dlatego że odpuszcza.
Różne teorie się pojawiają, takie uroki forum.
Tak, jak usprawiedliwiłeś obcokrajowców, można podsumować Polaków. Sobol i Żuraw słabi, bo za starzy. Lepsi już nie będą. Garguła i Łobodziński, jak Kirm, od przyjścia grają to samo, itd. itp.
Nie odniosłem się do Polaków, bo akurat For Fun zarzucił, że w tym spotkaniu obcokrajowcy się nie starali. Ja widziałem co innego i dlatego swoją opinię napisałem. Już abstrahując, tak wg mnie Polacy słabi. Nie zarzucam im, że lage położyli. Nigdy nie byłem zwolennikiem teorii o "braku ambicji"
Przypomina mi się "syndrom Jirsaka" gdzie zdaniem sporej części forum przez pierwsze dwa sezony wszyscy zawodnicy i trenerzy odpowiadali za jego słabą grę. Wszyscy, tylko nie Tomas. Skorża, bo za rzadko wypuszczał na boisko, Małecki, bo deprymował biednego Czecha swoim zachowaniem, a reszta zespołu też nie pozwalała Jirsakowi dojść do formy, bo mu za mało podawała.
Można jeszcze do tego samego worka dorzucić Kirma, którego Małecki i Brożek zniszczyli
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.03.2011 o godz. 18:08.
..