filemon napisał(a):

W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko
Cikoś Jaliens Chavez Paljić
Sivakov Sobolewski Melikson
Małecki Genkov Kirm
Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi.
Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej.
|
Moim zdaniem natomiast zamienić Polaka na Polaka czy Wilk za Sobolewskiego, ja rozumiem kapitan Sobol, walczak, czarna robota i w ogóle, ale wg mnie bez formy i od pierwszym minut powinien zagrać Cezary Wilk, bardzo dobrze zagrał z Arką. Żałuję, że nie zagrał wczoraj od pierwszej minuty.
Czy Maaskant to dostrzeże?
Dalej..
Melikson za Gargułę - zdecydowanie tak! Nie sprawdza się Guła jako ofensywny pomocnik, Melikson jak to wczoraj usłyszałem na mecz szybciej wczoraj biegał niż jego partnerzy myśleli na boisku, trudno się nie zgodzić z takim stwierdzeniem, pokazywał się do gry, tylko mało przez niego graliśmy.
Genkov za Żurawskiego - tak i jeszcze raz tak. Z cały szacunkiem dla Żurawia ale najlepsze lata ma już za sobą, dziękuję za wszystkie bramki dla Wisły ale on już się wypalił po prostu. Jedynie czego nie rozumiem dlaczego nie zagrał od pierwszego gwizdka Rios, co się dzieje z tym chłopakiem.
Genkov cała w nim nadzieja, wiadomo że potrzebuje jeszcze zgrania z drużyną ale powinien wnieść nie co więcej ruchu w formację ofensywną niż Żurawski i oby lepiej przyjmował piłkę i nie spowalniał akcji.
edit. post pisany przed edycją filemona