Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 14:14
Ja już pisałem wcześniej nie widzę powodów do przesadnego dramatyzowania, tą drużne czeka jeszcze sporo pracy. Przyczyna porażki jest prosta i ta sama co w przypadku chociażby Levadii, mianowicie nadal ta drużyna nie jest na tak wysokim poziomie technicznym aby w przypadku mniejszej motywacji pokonywać swobodnie niżej notowanych rywali. Kiedyś też odpadliśmy z drugoligowym Ruchem Chorzów w PP na własnym boisku także to nie pierwszy raz. Czy da się zmotywować tak zawodników aby grali na takim samym poziomie w PP i dajmy na to w Ekstraklasie ? Moim zdaniem nie to, leży gdzieś głęboko w podświadomości zawodników, z tym mają problemy największe kluby świata.
Rzucił się przede wszystkim brak pressingu na połowie przeciwnika, co gorsze nawet na własnej połowie.

Jeśli chodzi o personalia najbardziej zawiodłem się na takich zawodnikach jak Garguła, Żurawski, Bunoza którzy powinni zgłaszać trenerowi w takich meczach swojej predyspozycje do gry w pierwszej 11 Ciężko jest pojąć sytuacje w której Łukasz Garguła nie atakowany ma piłkę, nasz zawodnik stara się wybiec za plecy zawodnika drużny przeciwnej a nasz Garguła podaje piłkę zawodnikowi Podbeskidzia prosto w nogi.
To świadczy, że problemem był również brak myślenia. Z Maćkiem to nie wiem co się stało czy brak motywacji czy możliwości już mu nie pozwalają, człowiek zagadka.

Skutkiem tej porażki może być to, że miejmy nadzieję z Ruchem Chorzów zagrają już z pianą na zębach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.03.2011 o godz. 14:36.