Wyświetl pojedynczy post
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 08:27
skład na Ruch - 4-3-3

Pareiko

Cikos-Chavez-Bunoza-Paljic

Melikson-Wilk-Shivakov

Małecki-Genkov-Kirm

------------------------------------------------

Pareiko - pewny punkt Wisły Kraków, co pokazał w dwóch ostatnich meczach... nie mam żadnych zastrzeżeń

Cikos - jedyny na dzień dzisiejszy prawy obrońca, który gwarantuje jakąś tam jakość, nie widzę nikogo kto mógłby zająć jego miejsce.

Chavez - ostatnio pokazuje, że grzechem by było na niego nie postawić... bardzo pewny punkt Wiślackiej defensywy.

Bunoza - Bośniak w przeciwieństwie do Jaliensa wygląda solidnie.... myślę, żę po wpadce z Podbeskidziem czar Holendra prysł i musimy wrócić do rzeczywistości, a ta wygląda tak, że Bunoza na dzień dzisiejszy jest w pierwszej 11... poza tym z meczu na mecz Bunoza prezentuje się coraz lepiej i ustrzegł się głupich kiksów...

Paljic - to samo co w przypadku Słowaka, brak alternatywy zmusza go do gry na LO, choć to zawodnik stricte ofensywny.... jednakże nie zmienia to faktu, że gość spisuje się w miarę dobrze na obecnej pozycji....

Melikson - klasa sama w sobie... wydaje mi się, że bez niego ofensywne poczynania Wiślaków są przytłumione, co było widoczne w meczu pucharowym... jak wszedł na boisko gra Wiślaków nabrała rumieńców, szkoda, że trener nie postawił na niego od początku... świetnie znajduje się w sytuacji jeden na jeden...

Wilk - jak już wcześniej pisałem, jedyny obok Patryka i Sobola sensowny polski piłkarz w składzie Wisły... wydaje mi się, że na dzień dzisiejszy prezentuje się jednak nieco lepiej od Kapitana i powinien wyjść w pierwszym składzie na Ruch... nie będę się rozpisywał na temat jego walorów... wszyscy wiedzą, że to piłkarz waleczny i ruchliwy w środku pola, z Wielkim serduchem do gry, on musi grać!

Shivakov - dobry zawodnik w środku pola... potrafi rozegrać piłkę, a także o nią powalczyć... zawodnik łączący obronę z atakiem, widać, że z każdym meczem zawodnik ten czuje się coraz lepiej i w niedalekiej przyszłości będzie stanowił o sile naszego zespołu.

Małecki - wydaje się, że gdyby czasem zagrał bardziej zespołowo (z głową) to to przyniosłoby większe profity zespołowi... zawodnik, który swoimi rajdami na prawej bądź lewej flance robi różnice w ofensywnych poczynaniach zespołu, ale... no właśnie często gra pod siebie, wdając się w głupie niepotrzebne dryblingi które kończą się stratą...

Genkov - typowy środkowy napastnik, potrafiący walczyć o piłkę w powietrzu, umiejący się zastawić... do tego silny z nie najgorszą koordynacją, zważywszy na wzrost... do tego bramkostrzelny... myślę, że Wisła będzie z niego miała dużo pożytku.

Kirm - szybki, dobry technicznie skrzydłowy, posiadający dobry strzał z dystansu... i to tyle jeżeli chodzi o jego dobre strony... jego głównym mankamentem jest skuteczność, a raczej jej brak i to, że jego forma wygląda jak sinusoida, tzn słabe mecze przeplata dobrymi... podejmuje często niezrozumiałe decyzje w polu karnym, często spowalnia grę zagrywając piłkę do tyłu... trudno oczekiwać u niego równej systematycznej formy... ale jak mówią z braku laku...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 02.03.2011 o godz. 08:57.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując