Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 02:33
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jak widać co poniektórych pokory nie nauczyła: Valerenga, Tibilisi, Levadia czy Karabach. Obyście nie musieli dodać do tej listy Podbeskidzia.
Przepraszam że cytuję sam siebie ale chyba akurat w tym miejscu ten cytat pasuje. W ten własnie sposób ukarane zostają: zarozumiałość, pycha i arogancja. W ten sposób Amici wygrywają z Manchesterem City i remisują z Juventusami. Ale ponieważ głupota ludzka jest absolutnie bezdenna to jestem przekonany że tak jak nie nauczyły nas (mam na myśli zarówno"trenerów i piłkarzy arogantów" jak i " zarozumiałych kibiców") niczego Valerengi i Levadie tak i nie nauczy nas niczego Podbeskidzie. Jeśli za parę miesięcy trafimy w pucharach (daj Boże) na zespół z powiedzmy Albanii to skończymy dokładnie tak samo jak w meczu dzisiejszym. Bo przecież jakieś tam Albańczyki powinny się przed Wisłą położyć.
A jeśli chodzi o sam mecz:
Jeliens mnie bardzo zaskoczył. Na minus. Gdyby taki mecz zagrał np: Cikosz to był by to niezły przyczynek do tego aby nie wykupywać go w czerwcu. Gość popełniał absolutnie szkolne błędy. Ciekawe czy RM będzie miał na tyle jaj żeby posadzić go na ławkę.
Bunoza zagrał moim zdaniem przyzwoicie ale nie rozumiem dlaczego w sytuacji w której straciliśmy bramkę nie pobiegł za piłkarzem Podbeskidzia Myślał że Pereiko wybije piłkę? Zupełnie odpuścił krycie.
Guła zagrał słabo ale Melikson nie wniósł do gry nic lepszego. Gość jest szybki i dobry technicznie ale jeśli trochę nie "przypakuje" to będzie miał w tej lidze ciężkie życie. Praktycznie każdy jego kontakt z piłką kończył się w tym meczu faulami z których dla Wisły nic nie wynikało. Maor aby zostać dobrym rozgrywającym musi wyćwiczyć taką przebojowość i twardość w grze jaką ma np: Mały. Jeśli mu się to nie uda to kiepsko to widzę. Będzie drugim Jirsakiem.
Podobał mi się Siwakow. Niezły technicznie, silny z dobrym przeglądem pola i umiejętnością dublowania pozycji.
Drugi plus to Pereiko. Naprawdę dobry i pewny bramkarz. Po okresie "pawełków" dla nas kibiców to nowość.
Sobol może i nie zagrał wielkiego meczu ale on już tak ma. Żeby złapać formę potrzebuje rozegrać kilka meczów. Rozpędza sie powoli ale jak już odpali to ... . Z Ruchem powinien grać już lepiej.
No i wreszcie atak. A w zasadzie jego brak. Nie wiem dlaczego nawet na ławce nie było Genkowa ale jedno jest pewne: z Żurawskim jako wysuniętym napastnikiem bramek strzelać nie będziemy. Pozostaje tylko mieć nadzieję że z Genkowem jest wszystko ok i jego forma jest lepsza (znacznie lepsza!) od tej prezentowanej przez Żurawia.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.03.2011 o godz. 02:49.