Wyświetl pojedynczy post
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 16:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co Ty kolego opowiadasz, ku mojej uciesze? Mógłbyś odnieść się do tematu bez przypisywania innym własnych ułomności? Tak już jest ze jest prawda i jest kłamstwo. Prawdą jest że byli Polacy którzy donosili na Żydów i byli Żydzi którzy donosili na Polaków. Ciekawe dlaczego polski minister uważa za istotniejsze mówić o tych pierwszych. Mimo że byli Polacy ratujący Żydów, a Żydów ratujących Polaków nie uświadczysz.
Zrobię wyjątek i odpowiem na Twoje pytanie.
Po pierwsze pytam jeszcze raz. Czy ktoś z was czytał całość wywiadu dla "Die Welt", czy toczycie pianę na podstawie jednego zdania wyrwanego przez szmatławiec?

Po drugie. Ja tego wywiadu nie znam i nie wiem czy "polski minister uważa za istotniejsze mówić o tych pierwszych". Wiem natomiast, że roztrząsana tu odpowiedź Bartoszewskiego na pytanie dziennikarza "Miał pan wtedy sąsiadów, których się obawiał?", jest całkiem logiczna.

A po trzecie ciach bajera z mojej strony. Różnimy się tym, że dla mnie Fakt jest szmatławcem, niezależnie od tego czy pisze o brudnych butach Kaczyńskiego, czapce z Peru Tuska, porsche Dubienieckiego czy transferach Wisły. Dla Ciebie najwyraźniej nie.