ŁukaszTS napisał(a):

|
A ja z innej beczki. Czytałem wywiad z Grosickim, który mowi jak to nie chciał go Probierz, ale o tym wszyscy wiemy. Ciekawą informacją jest natomiast wzmianka o Frankowskim, którego Probierz także nie widzi w składzie. Jaga strzeliła dotąd 22 bramki z czego Grosik z Frankiem 14 goli. Wiemy, że Probierz to buntownik i nieustępliwy chłop i w meczach wpuszczał czy to Grosickiego czy Franka na ostatnie minuty ale wlasnie oni zapewniali mu punkty. Nie wiem czy bez Grosika i z takim nastawieniem do Franka Jaga powalczy o mistrza czy popłynie juz w nastepnych 2 kolejkach.
|
Swoją drogą to interesujące - Probierz cały czas mówił, że Grosik i Franek na ławę, ale ostatecznie zdobyli kupe bramek, Franek przeżywa drugą młodość i walczy o koronę króla strzelców, Grosicki w końcu zaczął grać w piłkę zamiast w kasynie i został sprzedany za prawie mln EUR a Jagiellonia jest liderem. Może to jakaś forma motywacji?
Patrząc na efekty, to wolę taką niż oklepane a żadko przynoszące rezultaty "będe go trzymać na boisku, odbuduje się, trzeba w niego wierzyć, przełamie się"
Nie można Probierzowi zarzucić, że Gorsik i Franek pod jego wodzą grali źle, a trzeba przyznać, że zanim do Jagi trafili to właściwie byli do kasacji i mało kto w nich wierzył.