Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2011, 15:27
studio napisał(a):Wyświetl post
Ty już lepiej nie pisz bo co ktoś widzi Twój post to się za głowę chwyta, do policji idź.
Idz sie przespac i przeczytaj jeszcze raz co napisałem

Ar222 napisał(a):Wyświetl post
crazykaro, oczywiście, że każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, niemniej pozwolę sobie Twoją zakwestionować Prawo jest elementem funkcjonowania państwa i tak jak inne jego elementy, jeśli nie działają dobrze, nie tylko mogą, ale powinny być kwestionowane. Jeśli obywatele nie potrafią zakwestionować sensowności źle działających mechanizmów państwowych, to demokracja (w jakiejkolwiek formie) nie ma prawa dobrze działać.
Prawa ustalają ludzie i mogą je zwyczajnie spieprzyć. Akurat przepisy o organizacji imprez masowych w Polsce są spieprzone. Nie uważasz np. że sama teoretyczna możliwość, że ktoś za odpalenie racy dostanie wyższą karę niż za gwałt, to skrajny idiotyzm
Przepisy UEFA dominują więc nawet gdyby w ustawie o imprezach masowych nie zakazali odpalania rac to zrobiłby to PZPN zgodnie. Nie wiem jakie są kary za odpalenie rac oprócz zakazu stadionowego ale nie zmienia to faktu że środki pirotechniczne są jakoś tam niebezpieczne i nie powinny być odpalane w środku tłumu.
A co do kwestionowania to kazdy sobie może kwestionować co chce, ja komentowałem tylko wczesniejszą wypowiedz o tym że nie ważne co zrobił Widzew.
Jak chce się walczyć z jakimiś przepisami to nie w ten sposób. To że sobie wypiję piwo na świeżym powietrzu nie znaczy że to jest mój sposób na walkę z przepisami i mam świadomość tego że moge dostać mandat
Odpowiedz cytując