Dzimi napisał(a):

|
Zdecydowanie Cikos na ławce, mam już dość parodii i anty futbolu w jego wykonaniu. To obok Kowalskiego najsłabszy piłkarz w Wiśle, kiepski zarówno technicznie jak i taktycznie. Jako obrońca jest ogrywany jak dziecko, nie stanowi żadnej bariery. Trzeba by mu pokazać mecze Wisły z Baszczyńskim, żeby zobaczył jak należy się zachowywać w obronie przy linii bocznej - a nie tak jak on to robi biegać schylony w pół wolnym truchtem z dłońmi 20cm nad murawą w odległości 10 metrów od przeciwnika pozwalając mu jednocześnie na wszystko.
|
Faktycznie w niektórych sytuacjach nie najlepiej się ustawiał, ale takie jechanie po nim i mówienie, że obok Kowalskiego jest najsłabszy w zespole to duża przesada. Gość jest bardzo dobry w ofensywie, ma bardzo dobry drybling i całkiem niezłe dośrodkowanie co pokazał w meczu z Legią i przynajmniej po boisku zapie*ala bardzo się stara, dużo biega. Ja myślę, że jak będzie dalej trzymał taką formę z końcówki rundy jesiennej lub przynajmniej taką jak w meczu z Arką to można go wykupić z tego słowackiego klubu.