Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 22:16
Stan murawy w POZnaniu to kryminał. To boisko to kpiny, nie wiem kto pozwala na rozgrywanie meczy na czymś takim. Szkoda, że jeszcze nie wylali gnojówki i nie wykopali wilczych dołów.

Wiem - to nie wina Amiki, tylko konstrukcji stadionu. Ale na litość boską - to ma być arena EURO 2012.

Co do samego meczu. Chwalą tu poniektórzy Widzewa, a Michniewiczowi należy się właśnie dwója za przygotowanie taktyczne zespołu. Wiadomo, że na takiej murawie nie ma mowy o technicznym futbolu. Widzew mimo to próbował i efekt był taki, że końcowe podania nie trafiały do adresatów.

Amika początkowo też próbowała, ale szybko zmieniła strategię. Zaczęła grać crossy na skrzydła i jeden z nich dał bramkę. Potem stanęli na swojej połowie i zaczęli grać z kontry. Jedna z nich zakończyła się poprzeczką - strzał Krivetsa.

Jasne, Amika się nie wysiliła ale wygrała bez większych problemów i wysiłku. A Widzew? Widzewowi i Miechniewiczowi radzę nie bawić się w granie ładniej piłki, tylko walkę na boisku i ciułanie punktów. Bo na razie to Łodzianie są jednym z kandydatów do spadku. I co z tego, że ładnie grają. To futbol archaiczny, natomiast dzisiaj nie potrafili zagrać sensownego pressingu, a po odbiorze piłki - jednego celnego podania. Przykro było na to patrzeć.

Paradoksalnie dla Amiki takie boisko to atut. Atut, bo mimo chęci do grania technicznie oni szybciej są w stanie się przystosować do tych warunków. Z Jagą czy Legią, ba - nawet ze Śląskiem, grającym otwartą piłkę - grać się im będzie znacznie prościej, szczególnie że ich atutem są teraz kontry. Problemy u siebie mogą mieć dopiero z Górnikiem, który stanie w 11 na własnej połowie, broniąc remisu.

Natomiast można mieć pewne, nieśmiałe nadzieje za tydzień. Jeśli Arka potwierdzi dyspozycję z piątku, to może zabrać punkty Amice. Bo to, że POZnaniacy nadal są w grze jest dla mnie oczywiste.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując