Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 21:55
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
chyba odnośnie tych tematów to się zagalopowałeś. Lis realizował mało znaczące tematy. nie rozśmieszaj mnie. ile z nich oglądałeś? Oczywiście były odcinki 'na luzie" ale to skromny procent wszystkich.

Ale może to Cię przekona
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...d=&with_video=

http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...ozmawiac/wideo

teraz sobie porównaj jakie tematy poruszał jeden a jakie drugi. pierwszy przykład z pierwszej strony katastrofa goście: Pospieszalski- Ewa Błasik (wdowa po gen. Andrzeju Błasiku), mec. Rafał Rogalski(pełnomocnik prawny rodzin ofiar katastrofy), Beata Kempa (PiS) i Jarosław Gowin (PO)
Lis- Stefan Niesiołowski (PO), Adam Hofman (PiS), Bartosz Arłukowicz (SLD) i Paweł Kowal (PJN).

Proporcje- u pierwszego wszyscy popierający tezę o zamachu (to takie uproszczenie myślowe wiem że możesz mi zarzucić Gowina ale on jak pewnie sam wiesz balansuje między jedną partią a druga) u Lisa pół na pół.

Obiektywizm Pospieszalskiego bije w oczy.
Wyobraź sobie że oglądam właściwie wszystkie program Lisa . Tak , tak nabijam mu ogladalność wiem ale ze nie trawie Klanów czy innych Plebani oglądam większość programów politycznych w normalnych porach , sic! Tak żeby sobie wyrobić zdanie.To na temat oglądania.
Natomiast co do gości nigdzie nie pisałem że Lis nie zaprasza drugiej strony natomiast podsumowanie jego programów żeby bylo krócej od 10 kwietnia czyli niecały rok:
11x temat Smoleńsk
2x edukacja seksualna dzieci
3 x problemy w kościele
3 x wybory prezydenckie
wywiady face to face - najlepszy ogląd stronniczości Lisa:
Kwaśniewski - x 1 + 1 x Jola
Komorowski - x 3
Tusk x 2
Palikot x 1
Godson x 1
Mazowiecki x 1
Miediwediew x1
Owsiak x 1
Balcerowicz x 1
Napieralski x 1

Jak prześledzisz jeszcze rok wstecz to dojdzie 2-3 x Walęsa, Tusk , Komor , Kwacha nawet trudno zliczyć
Ani raz face to face z pisowcem czy nawet ze zwolennikiem (raz byl Kaczyński chyba 2009r)
Do tego bezpośrednie ataki w w/w programach na Terlikowskiego (sprawy kościoła), Kurskiego i Kukiza (nota bena zniszczył Lisa i obnażył jego stronniczość), w sprawie Smoleńska zapraszanie tylko "rządowych" specjalistów głównie E.Klicha i zdyskredytowanego szefa 36 pułku którzy nie dopytywani o detale powtarzali znane wszystkim brednie, ani JEDNEGO specjalisty mającego odmienne zdanie, ani raz Macierewicza.Jedyne co jest dla równowagi to posłowie Pis (zwykle Hofmann,Giżyński,Kempa)w roli tarczy dla szydery widowni Lisa i jego samego.
Co sie dowiedziałem od Lisa ? Nic - przeklepane tematy które wałkują u Olejnik,Morozowskiego,Sekielskiego czy Piaseckiego
Więc u lisa pół na pół piszesz? chyba pół na pół PO/ SLD to się zgodzę.
Czekam na podobną analize ostatniego roku warto rozmawiać tu masz spis ; http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...d=&start_rec=0
Jakie to tematy były stronnicze , ile razy były wywiady face to face z Kaczyńskim i jego zwolennikami, ile razy była tylko jedna strona czyli PIS bez drugiej opcji, ile było tematow Smoleńska i tematów pobocznych . I PRZEDE WSZYSTKIM które z nich były nieprawdziwe-i w których ktoś kłamał.
Juz pomijam że zysk z jego programów byl taki że poruszał kwestie których nie zobaczysz w rządowej TVP,TVN,Polsacie czy nie przeczytasz w Wyborczej. No taki szczegół dla Ciebie niestety pewnie nie istotny
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.02.2011 o godz. 21:58.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej