Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 15:24
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Akurat Pośpieszalski prawie zawsze zapraszał obie strony sceny politycznej. Baaardzo rzadko było inaczej. Szczerze mówiąc nie pamiętam wprost takiej sytuacji - ale może sie zdarzyła- nie każdy odcinek ogladałem bo godzina nadawania była idiotyczna.
A że widownia była pisowska....no pewnie była, w każdym razie nie wyła na każde słowo platformersa czy komucha jak to jest zwykle u Lisa. A tematy były znacznie ciekawsze niz u Olejnik czy Morozowskiego nie mówiąc o Lisie. W powyższych programach temat jest zwykle: czy to normalne ze Kaczyński nie ma konta, co goście twierdzą na temat wizyty Macierewicza w USA, jak skomentujecie wypowiedzi Dubienieckiego, czy Kaczyński powinien byc chowany na Wawelu etc,etc,etc. Te tematy kontra : wydobycie gazu łupkowego w Polsce - sprzedaż koncesji za grosze, ustawa żłobkowa czy nominacje szpiega rosyjskiego na ambasadora na Kubie i zlecenie mu organizacji wizyty prezydenta w Katyniu to jak porównanie dziennikarza z kilku letnia praktyką a studenta pierwszego roku dziennikarstwa. Także jak wyrzucamy Pośpieszalskiego to praktycznie wszyscy dziennikarze polityczni powinni wylecieć.
chyba odnośnie tych tematów to się zagalopowałeś. Lis realizował mało znaczące tematy. nie rozśmieszaj mnie. ile z nich oglądałeś? Oczywiście były odcinki 'na luzie" ale to skromny procent wszystkich.

Ale może to Cię przekona
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...d=&with_video=

http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...ozmawiac/wideo

teraz sobie porównaj jakie tematy poruszał jeden a jakie drugi. pierwszy przykład z pierwszej strony katastrofa goście: Pospieszalski- Ewa Błasik (wdowa po gen. Andrzeju Błasiku), mec. Rafał Rogalski(pełnomocnik prawny rodzin ofiar katastrofy), Beata Kempa (PiS) i Jarosław Gowin (PO)
Lis- Stefan Niesiołowski (PO), Adam Hofman (PiS), Bartosz Arłukowicz (SLD) i Paweł Kowal (PJN).

Proporcje- u pierwszego wszyscy popierający tezę o zamachu (to takie uproszczenie myślowe wiem że możesz mi zarzucić Gowina ale on jak pewnie sam wiesz balansuje między jedną partią a druga) u Lisa pół na pół.

Obiektywizm Pospieszalskiego bije w oczy.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy