orzeu napisał(a):

Dopiero teraz zauwazylem.
Wojtas dostajesz ostrzezenie, za nastepna "....e" bedzie ban. Niezaleznie od tego czy jest to okreslenie trafne czy nie. Wyjatkiem w tym temacie jest zestawienie tego slowa z ludzmi pokroju Jaruzelskiego :]
|
Skoro jesteś obiektywny to bardzo proszę o bana dla Drozda za obrażanie prezydenta RP. Dlaczego to Ty masz mówić nam kogo uważać za kure a kogo nie? Jesteś wszechwiedzący i wszyscy musimy myśleć po linii partii?
I może założysz jakiś spis osób co do których mogę sobie pozwolić na luźniejsze spostrzeżenia(czyt. bluzgać)
Traktuj to jako pewną sugestię odnośnie Twojego rozumowania a nie rzeczywistą prośbę.
Drozd- Gdyby cudak nie poleciał jak piesek na rosyjskie obchody stalinowskiej czystki 1930 roku 7 IV, katastrofy 10 IV by nie było. Czy to tak trudno zrozumieć? I nie potrzeba do tego żadnej filozofii wystarczy używać trochę mózgu.
to kiedy by byl ten zamach? skoro nie 10 bo pewnie premier i tak by nie poleciał razem z prezydentem?
I jak ma się Twoja opinia o Wałęsie do obiektywności jedynie słusznych mediów? Z ciekawości oglądnąłem Pospieszalskiego i jego ostatni raz w TV. utwierdził mnie on nim w swoim przekonaniu że to była słuszna decyzja. bo jak inaczej nazwać jego ostatnie zdanie? robił programy pod z góry narzuconą tezę.
przeczytałem również (choć przyznam że tylko w połowie) blog zamieszczony na forum dotyczący porównań Lisa i Pospieszalskiego. i równie dobrze mógłbym napisać drugie tyle argumentując w przeciwną stronę. a o tym że jest to tendencyjne świadczy wstęp. bo osoba to pisząca chciała wyjść na mega znawcę a napisała ochłap. bo jak inaczej nazwać wypowiedź w której podsumowanie jest już na początku i jednoznacznie wskazujące w jakim tonie zostało napisane? autor nawet się z tym nie krył.
Odniosę się tylko do jednego stwierdzenia tam zawartego a mianowicie: u Lisa goście się kłócą i przerywają sobie a u Pospieszalskiego siedzą grzecznie i rozmawiają. oczywiście często tak jest ale już nie napisano dlaczego! bo Lis nie boi się zapraszać gości o różnych poglądach natomiast u Pospieszalskiego są dobierani aby przypadkiem któryś nie miał innego zdania niż prowadzący. a jeżeli już się znajdzie (Senyszyn Cejrowski) to dochodzi do skandalu.