Najbliższe mojej ocenie podsumowanie do tej pory napisał
Jova, ale czytałem go jakiś czas temu i teraz nie chce mi się szukać, żeby cytować
Bardzo mi się podobała czyjaś uwaga nt. Małeckiego - wszyscy narzekają, że się dużo kiwa, a jak popatrzymy na mecz, to prawie wszystkie groźne sytuacje były po jego akcjach (dobitka Kirma w słupek, główka w drugiej połowie, akcja bramkowa itp.) Wolę gościa co cały mecz szarpie i kombinuje, z czego połowa mu wyjdzie, a połowa nie, niż takiego co wnosi niespecjalnie dużo (np. Kirm).
Brawo Mały!
I jeszcze uwaga nt. nowej obrony z
Jaliensem - widać, że ma potencjał, ale nie przesadzajmy -
zaprezentował się średnio. W ostatnich kilku meczach w zestawieniu Bunoza - Chaves wyglądało to bardzo podobnie, a nawet lepiej, bo Pawełek miał nawet mniej roboty niż Pareiko wczoraj (ale za to jak coś wyciągał, to czubkami palców

). I też nie straciliśmy bramki.
Podsumowując:
Obrona na tym samym poziomie
Pomoc na duuuży plus
Atak podobnie jak z Brożkiem
Najlepsze jest to, że w zasadzie wszystko było OK, a wszędzie widać kupe miejsca na poprawę.
I jeszcze komentarz nt. sytuacji Garguły - musi się nieciekawie prezentować, skoro ze składu wygryzł go Siwakow który opuścił część przygotowań, a pierwszy to wejścia był Jirsak a nie on, mimo, że w ostatnim sparingu strzelił 2 bramki i miał asystę.