Wyświetl pojedynczy post
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 02:24
jova napisał(a):Wyświetl post
To, że pomocnicy nie pokazywali się, było ważnym czynnikiem, ale naszym obrońcom zdarzały się niedokładne podania nawet gdy nieatakowani rozgrywali piłkę między sobą.
To prawda. Brak ruchu ofensywnych graczy to jedno, ale obrona to nadal najgorsza formacja w Wiśle.
Błędy indywidualne za bardzo rzucały się w oczy w tym meczu. Strasznie mnie zawiódł Paljic. Nie dość, że rzadko włączał sie do ofensywy, to chyba miał najwięcej poważnych strat na własnej połowie odkąd gra w Wiśle. Obrońca nie może sobie na takie cos pozwolić. Chavez też w kilku prostych sytuacjach wybijał piłkę jak nie na róg, to na aut. I zdecydowanie brakuje mu szybkości. Jaliens, jako gracz tak bardzo doświadczony i z takimi umiejetnościami, nie może dać sie tyle razy przepchać. Cikos też mało widoczny, choć w miarę przyzwoicie. Także obrona do poprawy.
Częśc winy możemy zgonić na brak zgrania. Co by nie mówic skład zaczyna się od obrony i potrzeba czasu na zgranie, a my zmieniamy obronę co pół roku... I te indywidualne błędy mogą wynikać z tego braku zrozumienia się, co za tym idzie niepewności, słabszej koncentracji...
Obrona to najtrudniejsza formacja i potrzeba czasu, aby połączyli sie w jeden mózg a za tym pójdzie lepsza gra indywidualna. Oby.

mulda napisał(a):Wyświetl post
Mnie szczerze mowiac zawiodl Sivakow Jakos malo widoczny byl i nie widzialem tych jego mega celnych podan Genkow jeszcze sie wyrobi. Teraz trzy mecze na Reymonta chlopaki przy naszym dopingu zlapia wiare w siebie a i zgranie sie polepszy
Z nowych zawodników najsłabszy. Ale widac w nim potencjał. Widać, że na razie szuka sobie miejsca na boisku. Ja nie jestem w stanie okreslic, czy jest to ofensywny pomocnik, czy pomocnik od zadań defensywnych. Chyba taki neutralny. Cos jak Jirsak, tylko z lepszymi warunkami i techniką użytkową. Mozna powiedzieć, że jego ulepszona wersja heh. Ale musi być bardziej zdeterminowany, bo ta jego momentami nonszalancja i brak ochoty do gry może denerwować. Ja tam w niego wierzę. W końcu FM nie może kłamac haha
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 26.02.2011 o godz. 02:30.
Odpowiedz cytując