Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 15:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To czemu nie leją?Nawet nie potrafią składnej akcji zagrać?
Papier wszystko przyjmie ale jak jest na murawie już każdy widzi. A jest z rundy na rundę coraz gorzej i żadne PR zagrywki nie dadzą rady,bo trzeba wyjść i zagrać. A tu się okazuje,że za bardzo nie ma kim.
Skład jest bardzo dobry. Zawodzi trener.
Bramkarzy mają tylko przyzwoitych, ale obronę bezdyskusyjnie najlepszą w lidze. Umiejętnościami indywidualnymi Wojtkowiak, Bosacki, Arboleda i Henriquez plasują się w ścisłej ligowej czołówce na swoich pozycjach. Do tego są doświadczeni i zgrani. W pomocy wiadomo, że brakuje im skrzydeł. Kiełb to ciekawy zawodnik, ale na dzień dzisiejszy na pewno nie jest mocnym punktem zespołu. Krivets z kolei nie najlepiej czuje się na boku. Środek pomocy za to mają potężnie obsadzony. Murawski, Stilić, Injac, Krivets, Djurdjević i Bandrowski - każdy z nich to albo wyróżniający się na tle ekstraklasy zawodnik, albo wręcz ligowa gwiazda. W ataku mają tylko jedną godną odnotowania opcję, ale Rudnevs to przecież świetny egzekutor. Który polski zespół ma lepszego napastnika?
Naszych nowych graczy nie liczę, bo nie potrafię w tej chwili ocenić, co sobą prezentują.
Lech ma kim grać, a teraz, gdy odpadli z LE, powinni mieć mniejsze problemy kondycyjne. Słabym punktem jest Bakero, który ciągle zmienia piłkarzom pozycje i niepotrzebnie miesza w składzie. Próbuje zaskoczyć rywali ustawieniem, a najbardziej zdezorientowany jest zawsze Lech.
Mimo wszystko to jest drużyna, która wciąż należy do ligowej czołówki, a w pojedynczym meczu może zdominować dowolny ekstraklasowy zespół. Bardzo ciekawi mnie co pokaże w tej rundzie Wisła, ale nie jestem aż takim optymistą by wierzyć, że Lech będzie dla nas tylko tłem.
Odpowiedz cytując