Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2011, 19:16
fialo napisał(a):Wyświetl post
Koleżko cyniczny.

Rozumiem, że zjadłeś wszystkie rozumy, ale popatrz swoją (nie) myśl sprawdziłem, a właściwie wpadłem na nią przypadkowo. Masz tu taką stronkę ---> http://www.livesports.pl/, zjedź sobie do literki F jak Franciszka i łaskawie popatrz na Finlandię. Gra tam Liiga Cup, co oznacza, że grają w piłkę. Ja nie mówiłem, że gra liga.

Następnym razem jak będziesz wyskakiwał z ironią na poziomie Adasia z grupy starszaków, to łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem, a następnie sprawdź swoje informacje, bo obawiam się, że w tym momencie się 'lekko' skompromitowałeś, ekspercie od ligii fińskiej.
W takim razie my granie zaczęliśmy w styczniu, w końcu był u nas np. Remes Cup Extra...Poza tym już widzę te tłumy kibiców walące drzwiami i oknami na mecze jakże istotnego dla rozwoju fińskiego futbolu Pucharu Ligi - rywalizacja jest na pewno emocjonująca, a kibice z niecierpliwością na te rozgrywki oczekiwali, niczym u nas Puchar Ekstraklasy ileś tam lat temu.

To nie jest granie w poważną piłkę, to jest jakiś wypełniacz, który zastępuje fińskim drużynom konieczność grania przez 6 miesięcy zimą jedynie meczów sparingowych. Nie wiem jak tak zupełnie nieistotne rozgrywki mają się do grania meczów ligowych - te (poważne rozgrywki, a nie jakieś bzdety) rozpoczynają się u nich 28 kwietnia, jak można się domyśleć, nie bez powodu Finowie dopiero wtedy rozpoczynają POWAŻNE granie...

Pomijam fakt, że Fiński futbol to rzeczywiście istna potęga godna naśladowania.
Odpowiedz cytując