Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2011, 00:20
1q2 - trzeba założyć jak to robi się robi w większości krajów że państwo to swego rodzaju przedsiębiorstwo.

"Prezes" - czyli uprawnieni do głosowania ludzie wybiera radę nadzorczą, dyrektorów itp. Mijają 4 lata i "prezes" żąda sprawozdania.

Członek rady nadzorczej numer 1:

- Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo zima się dłużyła a w lecie padał deszcz i było za ciepło

Członek rady nadzorczej numer 2:

- Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo kolega mnie kopał po stołem i krzywo na mnie patrzył

itp itd

Wyobraź sobie siebie jako pracownika w dowolnej firmie - dostajesz zadanie do zrobienia - czasami codziennie nowe jak to w życiu bywa - odkładasz je wszystkie z tygodnia na tydzień - jak myślisz - ile byś w takiej firmie się utrzymał - u mnie np. szef by Cię wywalił maks po miesiącu.

Teraz weź pod lupę partię rządzącą - z zapowiadanych stosów ustaw, dzięki których staniemy się Irlandią, Norwegią i Bóg wie czym jeszcze - będzie cud jeśli się im uda uchwalić dwie sztuki.

Jak na razie świetnie idzie podwyższanie podatków oraz tymczasowe ruchy doraźne - patrz OFE. Poza tym nie zrobili nic:

Cytat:
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO
Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki; wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Pogrubione pozycje w ogóle nie były brane pod uwagę przez ostatnie 3 lata. Pozostałe również nie są przykładem dobrze zarządzanego państwa.

KRUS - po wyborach mówili że czas ogarnąć sytuację w kraju - pół roku temu Tusk powiedział że za rok wybory i lepiej KRUS'u nie ruszać

Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - ale na pewno nie na żadnego z nieudaczników, którzy mając totalne poparcie sejmu, prezydenta i senatu mówiąc krótko gówno robią.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE