1q2 napisał(a):

Bunoza na boku...jeśli on jest za wolny na środek to aż nie próbuje sobie wyobrazić jak ten prawie 2 metrowiec by sobie radził jako boczny
Zresztą z tego co widziałem to Branko w defensywie lepiej sobie radził niż Cikos(co oczywiście wyczynem nie jest), gorzej było z przodu ale i ta szarpanina Cikosza nic nie dawała.
Ogólnie kto tam nie będzie grał to i tak wiatr będzie hulał.
|
Taaa Branko radził sobie tak w defensywie i ofensywie że jak pobiegł do przodu to nie było już nikogo na obronie. A atakował przeciwnika z takim zapłonem że zamiast w piłkę to trafiał w nogi, mimo że nie robił tego złośliwie. Widać po nim że ma technikę potrafi się ustawiać i był to kiedyś dobry zawodnik. Z naciskiem na kiedyś. Ta pozycja wymaga jednak troszkę innych atrybutów.
Bunoza na tych swoich długich nogach naprawdę potrafi się rozpędzić, według mnie jest szybszy niż taki Marcelo. Zaznaczyłem że na lewej obronie widzę go tylko w roli zapchajdziury bo nie licząc Branko mamy tylko Dragana. Tymbardziej jak napisałem wyżej wiekszą część kariery Gordan spędził na lewej obronie.
Swoją drogą być może mi się zdawało czy gdzieś było napisane, że w tych testach szybkościowych jednym z najszybszych piłkarzy był Bunoza.
Taki Kosa też nie wyglądał swoimi sposobem biegania na demona szybkości a potrafił się tak rozpędzić że nikt go dogonić nie mógł. Ilość kroków nie zawsze świadczy o tym kto szybko biega.