Bogdan Basalaj:
Cytat:
Siwakowa z Cagliari też możecie wykupić?
- Niestety nie. Wzięliśmy go świadomie na pół roku, choć Włosi za nic nie chcieli zgodzić się na opcję pierwokupu. Naciskaliśmy, ale nie było szans. Widocznie też coś w nim widzą.
|
Szkoda bo bo głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku że to może być naprawdę dobry piłkarz. Dosyć często oglądam Seria A, widziałem nie dawno kilka meczów Cagliari i to jest drużna która potrafi na dobre kilka minut zepchnąć Inter Mediolan do głębokiej defensywy. Kilku piłkarzy z ich drugiej lini chciałby mieć te kluby ze szczytu tabeli. Także nic dziwnego że brakuje tam miejsca dla Sivakova, martwi natomiast to że liczba jego występów w Serie B gdzie był na wypożyczeniu również nie napawa optymizmem. Widać, że jest to piłkarz o dobrej technice, wydaję się być waleczny, fizycznie wygląda na "kawał chłopa". Z jego zachowania też wydaję się być pewny siebie co może być przydatne bo dobrze jest mieć kogoś kto w środku pola nie będzie panikował ani obwiał się przejmowania piłki z przecinkiem na plecach bo z tym jest kłopot u nas, stoperzy boją się zagrywać takie piłki i co gorsze pomocnicy boją się po nie wychodzić.
Cytat:
Macie w kadrze tylko jednego zdrowego lewego obrońcę.
- W sprawie defensora prowadzimy rozmowy i w czerwcu powinien do nas dołączyć. Jeśli wzięlibyśmy kolejnych dwóch piłkarzy, to byłoby siedem transferów. Pytałem o to dyrektora oraz sztab szkoleniowy i usłyszałem, że te wzmocnienia były najważniejsze. Widzimy potrzebę pozyskania lewego obrońcy, choć Dragan Paljić nie zawodzi. Cenię go jako dobrego piłkarza i osobowość. W odwodzie jest Branco, który wkrótce wyleczy uraz.
|
Również jestem zadowolony z postawy Dragana, jednak jeśli chodzi o pana Branko, to powiedzmy sobie szczerzę średnio go widzę nawet jako zapchajdziurę bo już za bardzo nie nadąża. Według mnie atrybuty który powinien posiadać skrajny obrońca zniknęły u niego wraz z wiekiem.
Na lewej obronie może zagrać pan Gordan Bunoza, o którym tu nikt nie pisał w tej kwestii. Wiem że byłby to obrońca w stylu Juniora Diaza, ale zawsze jest ktoś w o
dwodzie. Przypominam że większą część swojej kariery Gordan spędził właśnie na lewej obronie. Przekwalifikowany na stopera został po tym jak w jednym roku urósł żeby nie skłamać coś ponad 10 cm. (tak podawała jedna z gazet)
Traktuję to jako opcję rezerwową na wypadek tego jeśli Dragan nie mógłby zagrać.
Gordan na ty "szczudłach" potrafi się rozpędzić, uważam, że potrafiłby blokować dośrodkowania itp. Mogłyby być natomiast problemy ze zwrotnością. Myślę że byłaby to lepsza opcja rezerwowa niż Branko