Siwy_89 napisał:
Cytat:
Dobrze, to teraz wskaż mi cytat, gdzie napisałem, że u nas jest dobrobyt w porównaniu z krajami UE To że nie zgadzam się z twoimi stwierdzeniami "biednego i zacofanego kraju" nie oznacza przecież, że uważam Polskę za krainę dobrobytu, zwłaszcza w porównaniu z krajami starej Unii ;-)
|
Włączyłeś się w dyskusję, gdy jedenz forumowiczów napisał zgodnie z prawdą, że w porównaniu z innymi państwami UE jesteśmy biednym i zacofanym krajem. Poparłeś innego, który nie zgodził się z tym bo widział 6 luksusowych samochodów w jednym miejscu

. To był dla niego dowód że w Polsce jest OK. Taki przeciętny kraj UE. Natomiast statystyki są dla nas porażające in minus. Ponieważ nadal jesteśmy krajem gdzie ludzie (w swojej masie) żyją biednie, w nedznych warunkach, zarabiając marne pieniądze. I żadne bajki tego nie zmienią. Jak się oglada seriale w TVN, gdzie każdy mieszka w odpicowanym domu lub mieszkaniu, to może to zmienić realne spojrzenie na świat.
P.S. A odnośnie tego zdjęcia, to w niejednej wsi w Polsce widziałem samopas biegające zwierzeta po drodze. Ale tak patrząc na te budynki w rumuńskiej wsi to niejeden Polak chciałby w takich mieszkać