Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 22:40
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ok ale o jakiej technice tu mówisz ? O barcelonie - pewnie było by tak jak mówisz.
Ale już taki np Espanyol Barcelona radził by sobie nie lepiej jak Lech w poprzednim sezonie. (czyli ledwo ledwo mistrz) Anderleht czy Ajax też nie wygrali by naszej ligi z uśmiechem na ustach i ręką w spodenkach. (ale raczej by wygrali). Co więcej nie jestem pewien czy na dłuższą metę nasze zespoły dostosowały by się do gry z nimi i takie wielki kluby z czasem zostały by wchłonięte przez peleton.
Więc nie wiem o jakich piłkarzach z techniką ty mówisz ...
No chłopie teraz to dałeś do pieca z tym Ajaxem. Odstaw to jak najszybciej. Oni by wygrali Ekstraklasę grając zespołem młodzieżowym. Póki nie poprawimy, tfu póki nie zbudujemy od podstaw, systemu szkolenia młodzieży niestety poziom ligii będzie zależeć od tego jacy zagraniczni będą do nas przychodzić. Na zachodzie we właściwie każdym zespole jest grupa zawodników 18-20 lat, którzy pukają do pierwszej drużyny i rokują jakieś nadzieję na przyszłość. A pokaż mi takich w Polsce. Nie ma takich, nie znam 1 zawodnika w tym wieku, który by nawet nie stanowił o sile druzyny, tylko był nawet uzupełnieniem. No może Borysiuk i Kupisz. Poziom ligii przeważnie wyznaczają krajowi zawodnicy z domieszką wyselkecjonowanych stranieri, a u nas z tym jest zajebiście krucho, co pokazało to okienko w Wiśle, gdzie zupełnie zrozumiale sięgnęliśmy po obcokrajowców.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując