flamengista napisał(a):

|
Czy Kolega oglądał dzisiejszy mecz i - dla porównania - mecz Arsenalu z Barceloną?
|
Zauważ że na tym kartoflisku nie mogli sobie poradzić całkowicie zawodnicy Bragi, którzy u siebie na stole bilardowym pukneli wspomniany przez Ciebie Arsenal.
Dla mnie oczywistym jest że poziom ligi się podnosi. Przychodzą coraz to lepsi zawodnicy. Tylko w tym okienku przyszli do naszej ligi zawodnicy, którzy wyróżniali sie odpowiednio w ligach: czeska, izraelska, serbska czy bułgarska. Ponadto jesteśmy w stanie ściągnać solidnych zawodników z Rosji, Holandii czy Włoszech. Reszty klubów poza "wielką trójką" nawet nie chce mi się analizować. Odszedł tylko Peszko.
Dalej żyjecie czasami gdy Wisła grała "pięknie" zapominając o jednym, wtedy większość zespółów grało trzema obrońcami ze stoperem, a guru taktycznym był Żurek z Lorensem. Teraz to wygląda troche inaczej, dyscyplina taktyczna poszła w górę to i o efektowne akcje dużo trudniej.
Zwalanie stanu murawy w Poznaniu na klimat jest śmieszne. Zapraszam po karnety to zobaczycie przez okno jak wygląda murawa w Krakowie. Cud, miód i orzeszki. W Poznaniu po prostu przy projektowaniu stadionu zapomnieli o tym ze promienie słoneczne muszą dochodzić do trawy i będą mieli takie problemy cały czas. Ale to na szczęście ich problem.
EDIT: Odnośnie tych co odeszli to oczywiście odszedł też Brożek z Robakiem, jakoś zaćmienia dostałem i nie wiem nawet czemu ich napisałem