|
Senior Member
Od: 02.2004
|

20.02.2011, 10:50
|
Dzimi napisał(a): 
Garguła oprócz tego że strzelił te dwie bramki to praktycznie jest w 100% odpowiedzialny za stratę bramki na 4:1.
http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww - 6 minuta 45 sekunda nagrania - podanie do przeciwnika, po którym z ławki trenerskiej pada wymowne polskie "jaa pierdziele!" Następnie nieskuteczny odbiór, o ile to można w ogóle nazwać próbą odbioru.
EDIT. Ja wiem że to tylko sparing, ale Cikosz pokazuje w nim jak cienkim jest piłkarzem. To na prawdę piłkarz kilka klas za słaby na Wisłe.
0:59 - błąd Cikosza w kryciu, biegnie sobie beztrosko gdzieś w środku nie pilnując nikogo, a 10-15 metrów za jego plecami hasa sobie nieobstawiony lewy pomocnik przeciwnika
1:06 - dalszy ciąg tej akcji, gapi się na piłkę jak kołek zamiast pokryć gościa który wbiega na wymianę na lewą stronę pola karnego - jakby w akcji 0:59 pokrył tego wcześniej, tej wymiany by nie było.
1:44 - w kolejnej akcji ten sam szkolny błąd, schodzi sobie do środka gdzie jest już 2 wiślaków zostawiając na lewej nie krytego piłkarza przeciwnika (którego krył jeszcze przed chwilą) - umożliwiając tym samym przeciwnikowi zagranie polegające na wycofaniu piłki "na strzał" do wbiegającego z lewej na szybkości. Masakra!
2:45 - gdzie jest Cikosz? oczywiście nie tam gdzie być powinien - nieobstawiony przeciwnik na skraju pola karnego, który powinien być kryty przez prawego obrońce.
To tak z grubsza wręcz gigantyczne i niedopuszczalne na poziomie 5 ligi błędy w ustawieniu i kryciu. Początku 2 połowy kiedy jeszcze grał nie oceniam bo to już przeciwległa strona boiska i nie widać na tym wideo dokładnych pozycji. Generalnie jak patrze na Cikosza to obrońca z niego żaden - biega sobie bez ładu i składu wpatrzony w piłkę, nie zawracając sobie zupełnie głowy tym co robi i jak ustawia sie pomocnik/napastnik rywala. Po jego kilku meczach w Wiśle miałem nadzieje że wróci szybko skąd przyszedł. I nadal taką mam - dobrego prawego obrońce potrzebujemy jeszcze w tym okienku transferowym.
|
Jerzy Engel Jr.?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|