Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 10:42
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Garguła oprócz tego że strzelił te dwie bramki to praktycznie jest w 100% odpowiedzialny za stratę bramki na 4:1.

http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww - 6 minuta 45 sekunda nagrania - podanie do przeciwnika, po którym z ławki trenerskiej pada wymowne polskie "jaa pierdziele!" Następnie nieskuteczny odbiór, o ile to można w ogóle nazwać próbą odbioru.

EDIT. Ja wiem że to tylko sparing, ale Cikosz pokazuje w nim jak cienkim jest piłkarzem. To na prawdę piłkarz kilka klas za słaby na Wisłe.

0:59 - błąd Cikosza w kryciu, biegnie sobie beztrosko gdzieś w środku nie pilnując nikogo, a 10-15 metrów za jego plecami hasa sobie nieobstawiony lewy pomocnik przeciwnika
1:06 - dalszy ciąg tej akcji, gapi się na piłkę jak kołek zamiast pokryć gościa który wbiega na wymianę na lewą stronę pola karnego - jakby w akcji 0:59 pokrył tego wcześniej, tej wymiany by nie było.
1:44 - w kolejnej akcji ten sam szkolny błąd, schodzi sobie do środka gdzie jest już 2 wiślaków zostawiając na lewej nie krytego piłkarza przeciwnika (którego krył jeszcze przed chwilą) - umożliwiając tym samym przeciwnikowi zagranie polegające na wycofaniu piłki "na strzał" do wbiegającego z lewej na szybkości. Masakra!
2:45 - gdzie jest Cikosz? oczywiście nie tam gdzie być powinien - nieobstawiony przeciwnik na skraju pola karnego, który powinien być kryty przez prawego obrońce.

To tak z grubsza wręcz gigantyczne i niedopuszczalne na poziomie 5 ligi błędy w ustawieniu i kryciu. Początku 2 połowy kiedy jeszcze grał nie oceniam bo to już przeciwległa strona boiska i nie widać na tym wideo dokładnych pozycji. Generalnie jak patrze na Cikosza to obrońca z niego żaden - biega sobie bez ładu i składu wpatrzony w piłkę, nie zawracając sobie zupełnie głowy tym co robi i jak ustawia sie pomocnik/napastnik rywala. Po jego kilku meczach w Wiśle miałem nadzieje że wróci szybko skąd przyszedł. I nadal taką mam - dobrego prawego obrońce potrzebujemy jeszcze w tym okienku transferowym.
Na siłę starasz się grać guru taktycznego. Przecież wiadomo że obrona ma grać blisko siebie i w takiej sytuacji "zostawia" się takiego zawodnika i gra bliżej stoperów. Przecież zanim piłka przejdzie do tego lewoskrzydłowego to Cikos spokojnie zdązy się przesunąć żeby zaatakować. Skończyły się czasy krycia indywidualnego. Przecież nie może być tak, że lewy obrońca stoi przy linii bocznej, prawy obrońca też przy linii bocznej bo od razu nas prostopadłymi piłkami rozjadą.
Mówie tutaj szczególnie o dwóch pierwszych sytuacjach. W przypadku ostatniej sytuacji to musiał zejść do środka żeby pokryć innego niepokrytego gościa.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.02.2011 o godz. 10:45.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując