Wyświetl pojedynczy post
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2011, 01:12
Nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił uwagę - ja przynajmniej takiej nie zauważyłem - ale dotychczas kanał z transmisjami ligowymi powołano podobno tylko w Holandii i biznes zaczął przynosić straty. Nie jest to jakaś tajemna wiedza, bo o tym trąbią portale. Ale właśnie! Trąbią portale. Podejrzewam, że to, co ma się stać i tak się stanie, nikt raczej nie będzie negocjował wielomilionowej umowy na łamach dzienników sportowych i ogólnopolskich. Dogadają się i to pewnie tak, że nie sprawdzi się żadna z hipotez wymyślonych przez dziennikarzy.

Ciekawym rozwiązaniem byłaby oddzielna sprzedaż praw do transmisji wszystkich meczów; praw do transmisji wszystkich meczów jednej drużny i reszta tak, jak dziś, czyli magazyn i dwa-trzy mecze/weekend. Legia czułaby się wtedy dowartościowana, bo byłaby pokazywana w eNce, my z czasem moglibyśmy pomyśleć o kanale własnym na c+, który mogliby realizować nawet oni sami na zlecenie, tylko my podesłalibyśmy komentatorów naszych.

Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
porównajcie sobie mecz transmitowany w TVP/N/POLSACIE(nie licząc Borka) z C+

ziemia a niebo.
W c+ oprócz Laskowskiego, Smokowskiego, Twarowskiego i Nahornego nie da się ich słuchać. A ligę polską, to zdaje się komentuje regularnie tylko Laskowski. Z czego mecze Wisły od jakiegoś czasu rzadko.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 18.02.2011 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując