|
Abstrahując od motywu przewodniego tego tematu , to bardzo mnie cieszą aktualne pozycje w górze rankingu .
Włosi od niepamiętnych czasów wypadli z czołowej trójki rankingu kosztem Niemców którzy w tym sezonie grają świetnie w pucharach . Zanosi się na to że nareszcie włoska piłka zajmie miejsce na które zasłużyła postawą w ostatnich latach . Brak kibiców na stadionach , gra skupiająca sie na destrukcji , wymuszeniach , prowokacjach .
Oczywiście to skutkuje niczym innym , jak mniejszej ilości klubów włoskich w lidze mistrzów, cieszy mnie to niezmiernie .
Wracając do rankingu Polski to cały czas patrzę w przyszłość , nie skupiając swojej uwagi na tym czy Lech zdobędzie xxx pkt czy nie w tym sezonie . To jest sprawa drugorzędna ktora nas kibiców Wisły nie powinna tak interesować .
Jeśli tylko w przyszłym sezonie nie zmarnujemy potencjału którym niewątpliwie dysponują polskie kluby Wisła (przede wszystkim ) , Legia , Lech czy Jagiellonia , mając nawet 3 drużyny w fazach grupowych możemy zacząc liczyć się wkońcu w Europie . Dość frajerskich porażek . Mamy stadiony , zaczynamy byc konkurencyjni finansowo dla krajów wyżej sytuowanych od nas . Pozycja Polski powinna być ok 12 miejsca , a nie 24 . Trzeba się wkoncu obudzić , jesteśmy jednym z największych krajów w Europie z niewątpliwie ogromnym potencjałem piłkarskim .
Puki nasz ranking dzieli się przez 4 , oby mocne kluby , mamy szanse tak jak kiedyś Rumunia odskoczyć od reszty stawki , kosztem wielu krajów które z roku na rok notują spory regres .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.02.2011 o godz. 21:38.
|