Wyświetl pojedynczy post
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 15:49
Poczytałem sobie trochę ten temat i pozwolę się odnieść do niego, choć pewnie niektórzy się ze mną nie zgodzą.

1. Byliście kiedyś w Anglii na meczu? Czy swoją wiedzę wynosicie z dźwięków w C+? Dla mnie np. atmosfera na Old Trafford, była dobra, oczywiście nie to co u nas, ale jak ryknęli, to ciary przeszły po plecach. Podobnie jest na Anfield, Goodison Park, St James's Park, White Hart Lane itp, Villa Park, Upton Park itp. Są oczywiście też kluby jak Chelsea, Arsenal, gdzie atmosfera jest mierna (Arsenal jest wyśmiewany na wyspach, na Highbury wołało się Library).
2. 20 zł na mecz to jest dużo? Bilety za darmo dla 18 latkow? Przecież, teraz każdy może pracować spokojnie od 16 roku życia ( sam tak mam), i spokojnie wygospodarować sobie 145 zł/6miesięcy- 24 zł na miesiąc, czyli mniej niż złotówka dziennie. Na takie oszczędności nas chyba stać.
3. Co do fanatyczności i piknikowości: Po to mamy stadion na 34 tys ludzi, żeby znalazło się tam miejsce zarówno dla fanatyków, którzy tworzą fantastyczną atmosferę, (która staje się wizytówką polskiej ligi), jak i dla osób, które chodzą bo: chcą pooglądać, chcą pogadać ze znajomymi, chcą oglądać klub, który odnosi sukcesy. Nie znajdziemy 34 tys fanatyków, dlatego, kibiców- pikników trzeba uszanować, bo oni nie tworzą atmosfery, ale poprzez to, że kupują najdroższe bilety, zostawiają w dniu meczu w kasie najwięcej pieniędzy, są klubowi równie potrzebni.
Mam nadzieję, że na wiosnę R22 będzie zapełniony po brzegi na każdym meczu! A i jeszcze co do kupna karnetu i wyrobu kk. 1906$ profesjonalizmu. Gorąco zachęcam do zakupu teraz, zajęło mi to może z 10 minut łącznie!
Odpowiedz cytując