Wyświetl pojedynczy post
nbp
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 10:23
harimata napisał(a):Wyświetl post
Tylko,że wtedy i tak będziesz musiał ładować konto co miesiąc po 50zł albo po 30zł aby mieć ważność konta

W Plusie w miksie musisz zasilać telefon co miesiąc wybraną kwotą(30 najniższa) co po każdym zasileniu przedłuża ci ważność konta o 30 dni. Więc nie nagromadzisz gotówki na koncie chyba że nie będziesz dzwonił albo bardzo mało Zasilenia mniejsze jak kwota w umowie nie przedłużają ważności konta. Cena przy kwocie 30zł co miesiąc telefon HTC Wildfire kosztuje 369zł przy zasileniu co miesiąc 50zł koszt telefonu to 70zł.

A jak bys wziął abonament na osobę prywatną za 29zł to telefon HTC dostaniesz za 500zł. (12mieisęcy)

Kup telefon na allegro za 700 zł masz nówke bez simlocka na 24miesięcznej gwarancji

W Orange pewnie podobnie może kwoty nieco inne.

PS. Siostra się z miksa szybciutko wyleczyła jak zapłaciła kare 700zł za 2 dniowe opóźnienie doładowania
abonament odpada, bo chce mieć kontrole wydatków. Miałem kiedyś abonament i już nigdy go mieć nie będę. Jak białej gorączki dostawałem jak rachunki przychodziły do zapłacenia.

Doładowanie konta w mixie w plusie za 30 zł przedłuża jego wartość o 30 dni. Ale jak nie wykorzystasz kasy, to przechodzi przecież na następny miesiąc.

Więc ładuje rok ( aż mi się skończy umowa w playu ) i mam parę stówek na koncie w plusie do wykorzystania. Tak ?

Co do allegro to ze wszystkich HTC WildFire które tam są - tylko 5 sztuk jest rzeczywiście nowych. Reszta to telefony sprzedawane przez serwisy gsm....a wiadomo że dla nich nowa płyta głowna i założenie obudowy z folią to nie problem..

===

era - 6 lat robili mnie w ciula na abonamencie, więc już tam nigdy nie wrócę

play - jestem od dwóch lat w mixturze, i wiem że oprócz wielu telefonów nic nie mają ciekawego, bo ten ' stan darmowy w play ' tyczy się tylko tych którzy kupią sobie starter w kiosku - a jak człowiek podpisuje z nimi umowę - mixture, kupuje teleofon to....smsy ma dalej po 18 groszy a darmowych minut do play czy z wybranym nr. w play NIE MA ! Więc ja pieprzę taki deal

pomarańcza - pelikan i pantera po 29 złotych co miesiąc. Jedno daje smsy extra a drugie minuty +1200 min z 1 nr co miesiąc - no właśnie. z wybranym numerem z ? Orange ? Czy z innej sieci może być ?

plus - nie rozumiem już ani ich reklam z kabaretem mumio, ani tych tatusiowych, macierzyńskich, plusikowych i bezliku rozmów...Wchodzę w zakładkę bezlik rozmów 30 zł co miesiąc a tu się okazuje że to nie żadna taryfa tylko opcja którą możesz sobie włączyć sms... :|. Więc totalnie nie ogarniam naszego rynku telefonii komórkowych. a chce kupić po prostu do 5/6 stów HTC Wildfire i nie wiem którego dziada wybrać.

Zieloną mordę czy zgniłą pomarańczę ? Co radzicie konkretnie ?

i pytanie zagadka....jaka jest różnica między konkretnymi taryfami w plusie, bo na stronie miną godziny niż człowiek to odgrzebie, a ich wyszukiwarka o kant dupy rozbić:

Powód: foto + charakterystyka operatorow ;D
Ostatnio edytowane przez nbp : 17.02.2011 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując