nbp napisał(a):

podbijam Twoje pytanie, bo sam widziałem tę reklamówkę i chętnie bym kupił tę gazetę, ale pewnie skończy jak inne tego typu .
Kiedyś była taka, która dodawała do każdego numeru odcinki Świata Według Bundych. I co ? Po miesiącu przestali sprzedawać bo nie było popytu ;-/
===
Jestem nadal na zakupie telefonu i mam nurtujące mnie pytanie, dlaczego kupując telefon przez internet, ze strony playa, orange czy plusa - tel jest tańszy nawet o 50 złotych niż w salonie ?
Niby fajnie, bo CI kurier dowozi do domu telefon tańszy o pół stówy, ale gdzie tutaj operator ma zysk ?
Nie dość że sprzedaje taniej, to jeszcze musi opłacić kuriera.
Mnie to się nie podoba, bo coś tu śmierdzi...w ogóle taki telefon jak wysyłają z magazunu to jest zaplombowany prawda ? Więc jak dojdzie do Ciebie i nie będzie chciał się włączyć to nie masz jak reklamować, no bo nie kurierowi....idziesz więc do salonu oddać do naprawy albo wymienić a tu co ? Brak podbitej karty gwarancyjnej - no bo przecież telefon przyszedł w zaplombowanym pudełku..
Ktoś zamawiał w ogóle telefon w ten sposób ?
|
ja zamawiałem. Haczyk, który odkryłem dopiero po zamówieniu takiego telefonu z Orżnij jest to, że nie będziesz dostawał faktur/rachunku za telefon w tradycyjnej formie tj. papierowej w formie listu raz w miechu. Faktury bedziesz dostawał dopiero jak sobie je ściągniesz z neta, raz w miechu przychodzi za to sms z inf że można już ją ściąnąć. Mi w ten sposób często ucieka konieczność jej zapłacenia bo w natłoku zajęć zapominam o sms-sie.
Jeśli chodzi o kuriera to przynosi tel i umowę do podpisania wraz z potwierdzeniem odbioru. Te dokumenty są traktowane jako dowód zakupu, który dołączasz do karty gwarancyjnej. Nie miałem nigdy problemów z reklamowaniem tel. w razie potrzeb.