|
Co ty mi tu człowieku piszesz o jeżdżeniu po Polsce. Całe dzieciństwo i wczesną młodość spędziłem na wsiach bądź w małych miasteczkach. Z racji ukończonych studiów widziałem każdy zakamarek Polski i dobrze wiem jak to wszystko wygląda (i wyglądało 15 lat temu). Nie wywodzę się z bogatej rodziny i nie mam zaburzonego obrazu rzeczywistości. Być może mamy inną definicję biednego kraju. Dla mnie biednym krajem jest na przykład Ukraina. Po wizycie w tym kraju (w tym na wsiach i małych miasteczkach) naprawdę doceniłem to co mamy w Polsce. Powiedz przeciętnemu Ukraińcowi, Mołdawianinowi czy Albańczykowi (nie wspomnę o krajach poza Europą), że Polska jest biedna to Cię wyśmieje. A slumsy i dziury zabite dechami są wszędzie, nawet w bogatych Stanach więc to nie najlepszy argument.
Polska nie jest idealna, wiele rzeczy wymaga reform i zmian ale nie jesteśmy krajem biednym i zacofanym. Jesteśmy wyraźnie powyżej światowej średniej. Z wielu rzeczy można być niezadowolonym ale szanujmy się i doceniajmy to co mamy. Tyle ode mnie bo to totalnie nie na temat...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|