WCracow napisał(a):

|
Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok.
|
Zapominasz o awansie do PUEFA i dobrych rezultatach z niektorymi potentatami w eliminacjach.
WCracow napisał(a):

|
Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.
|
Nie dość że nie umiesz liczyć to jeszcze nie umiesz logicznie myśleć. Tragedia. Właśnie u nas było ciężej, a Lech nie rok po roku.
WCracow napisał(a):

|
Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.
|
a to to jest już w ogóle największe kłamstwo jakie słyszałem ostatnimi laty.
Tak się składa iż rokrocznie jestem w Anglii, a w ciągu roku kilkakrotnie wyjeżdżam na Półwysep Iberyjski. Jesteśmy najbardziej znanym klubem z Polski. Kogo nie zapytałem to jedyny klub wymieniali - Wisłę, Legii nikt nie kojarzy, Widzewa tym bardziej. Lecha teraz zaczęli po fuksie z MC, a tak to Wisła. Wisła. Wisła.
WCracow napisał(a):

|
Wisla u kibicow w Polsce? Zapytasz o przeszlosc - odpowiedź -> "Tak sezon w PU i wyeliminowanie Parmy, Schalke i bój z LAZIO". Praktycznie kazde pokolenie to mowi. Zapytasz o terazniejszosc? Odpowiedź wysmieszajaca Nasz klub i domowki o Valerendze, karabachu i Levadii, Tibillisi. Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".
|
Żałość mnie ogarnia. ŻAŁOŚĆ! Vaalerenga, Tbilisi - teraźniejszość? Nawet Levadia nią nie jest. Gratuluję. A już kompletnym idiotą jest człowiek, który uważa, że 3ci zespół Barcelony grał przeciw nam. Nie było od nich tylko Messiego i jakiegoś drugiego ziomka. Jeśli myślisz że Barcelona chciała przegrać, bo wygrała 0:4 w pierwszym meczu, to nie mam słów. Zważ na to że jeśli się nie myle to byliśmy jedynym zespołem w ówczesnym roku, który pokonał Barcę.