Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2011, 11:21
"wdlug mnie".... "najelpiej by...." ... "jak najwieksza ilosc widzow"...
blah blah blah

To na co ma ochote Kowalski z Nowakiem ma male przeloze nie na decyzje potentatow telewizyjnych. Tam w ostatecznym rozrachunku licza sie tylko wplywy i czy jest zysk czy strata. Nikt nie kupi praw za kase, ktora nie ma szans sie zwrocic albo przelozyc w przyszlosci na zbudowanie jakiejs wymiernej przewagi nad konkurencja.
Rozdrobnienie sprzedazy transmisji na wielu odbiorcow nie pomoze utrzymac wysokich stawek bo to utrudnia biznes i czyni go mniej przewidywalnym. Wplywy ze sprzedawanych reklam przez meczami spadna bo nie bedzie mozna dytkowac stawek jak na cos na co ma sie wylaczonosc. Taki np producent kosiarek jak Stiga nie bedzie profilowac swojej kampanii na 3-4 rozne platformy, bo tu sie liczy zeby reklama szla przed meczami hitowymi gdzie facet czekajac na mecz i pijac piwo i ogladajac reklame pomyslal "jaka zajebista kosiarka, przyda mi sie tak do ogrodu". A skoro nie sępił by zaplacic za abonament cyfry to jest szansa ze to koles z grubszym ppoftfelem i potencjalnie jest szansa ze kupi nowa kosiarke.

N, cyfra czy polsat nie bedzie sie rozplywal nad "dobrem polskiej pilki". To nie organizacje charytatywne. Zresztą nawet PZPN sie nie rozplywa...

Mnie pasuje jak jest: najlepsze mecze w cyfrze (czyli w zasadzie prawie wszystkie mecze Wisly) realizowane na najwyzszym poziomie w Polscem do tego profesjonalny magazyn ligowy nie przerywany dlugimi minutami reklam i prowadzony przez najlpeszych ekspertow od pilki w Polsce.
Wszystkich meczy i tak nie dalbym rady obejrzec, zreszta nawet gdybym mial na to czas nie wiem czy warto by sie bylo katowac ogladaniem meczow np arki gdynia z gornikiem zabrze.
DysoN
Odpowiedz cytując