Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 18:46
picasso napisał(a):Wyświetl post
a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?
Nie wierze że jesteśmy w stanie płacić kontrakt jaki Siwakow we Włoszech, a ponadto zapłacić Włochom 50 tys euro, po prostu byłoby to nas całkowicie nie na ręke. Myśle że Cagliari jako że było skazane i tak na płacenie mu, a szans na gre nie miał żadnych postanowili wypożyczyć go do nas (może się ogra i zacznie grać na poziomie Serie A, może Polacy będą go chcieli kupić, może ktoś inny go wypatrzy i kupi od nas) za symboliczne 50 tys euro. Szczególnie że tam dość wyraźnie było napisane że "całe wypożyczenie będzie nas kosztowało 50 tys euro".
Uważam że znaczące było również to że sam Siwakow chciał grać i mógł wiercić przysłowiową dziure w brzuchu albo nawet zrezygnować z części kontraktu byle grać w Polsce.

To tak jakby jakiś klub z Czech chciał wypożyczyć Łobodzińskiego. Nawet za głupie 50 tys euro byśmy go puścili z tych samych powodów, które wymieniłem powyżej.

PS. Oczywiście Białorusin, pomyłka z mojej strony.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, te kluby z poza czołówki SERIA A nie oferują aż takich kokosów. Gdzieś był nawet artykuł że stać nas na większość piłkarzy z SERIA A. Nie dawno było nawet głośno że podstawowy obrońca Juve Frederik Sorensen zarabia 200 k euro rocznie.
Źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej że nie wierze, że byliśmy w stanie sobie pozwolić na płacenie za nieswojego zawodnika, który po sezonie nam może uciec, na pozycji na której mamy dość zawodników nawet tych 200k euro, bo pewnie tyle gdzieś zarabia. Bardziej mi chodziło o okoliczności niż o to że we Włoszech dużo płacą.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2011 o godz. 18:55.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując