Wyświetl pojedynczy post
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 11:57
Ja chcę z kolei poruszyć temat naszego byłego kopacza, przez wielu uważanego za duży talent. Mam tu na myśli Sebastiana Leszczaka. Jak wiemy, z okresu jeszcze gry w naszym zespole " romansował " z Polonią Bytom a potem ostatecznie trafił do Górnika Zabrze. Tam grywał jeszcze mniej niż u nas bo z tego co mnie pamięć nie myli nie zadebiutował ani razu w oficjalnym meczu, będąc tylko parę razy na ławce rezerwowych. Grywał za to w Młodej Ekstraklasie ale i tak nie były to występy regularne. Teraz niespodziewanie jego kariera z 14-krotnym mistrzem Polski się kończy. W połowie ubiegłego tygodnia Górnik podpisał umowę o współpracy z Ruchem Radzionków. Dotyczy przede wszystkim wzajemnych wypożyczeń zawodników. I do I-ligowego zespołu ma trafić czterech zawodników zabrzan. Wśród tych piłkarzy jest również " nasz " Leszczak. Zapadła już decyzja o wypożyczeniu Sebastiana. Uznano, że to dla 19-latka to odpowiedni moment, by na boisku mógł pokazać, co naprawdę jest wart, będąc jednak pod możliwością stałej kontroli. A swoją drogą ciekawe, czy dalej jego wypłata będzie uzależniona od postępów w nauce. No i może w końcu w drużynie " Cidrów " zaprezentuje tak naprawdę swój potencjał.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując