Jak najbardziej można wywnioskować ze skrótu to czy bramkarz bronił dobrze czy słabo. Przecież w skrótach pokazywane są akcje 'bramkowe', a ten materiał o meczu z BATE był bardzo obszerny.
Jako były bramkarz mogę powiedzieć, że Pereiko zagrał średnio. Miał dwie bardzo udane interwencje (sam na sam), raz spieprzył aż miło i powinien paść z tego gol. Przy bramce miał piłkę na rękach ale ją wypluł - zabrakło szczęścia - raczej nie jego wina, ale naprawdę mógł to wybronić przy odrobinie szczęścia. Przy reszcie interwencji bez zarzutu. Jakbym go miał oceniać w skali 1-10 to za ten jeden mecz to wystawiłbym 6+.
Jeszcze nie jestem w stanie rozpoznać wszystkich nowych piłkarzy po samej sylwetce ale jako drużyna zagraliśmy nieźle. Jeśli ktoś przypomni sobie trójmecz z Norwegami to można odetchnąć głęboko. Jeśli ta drużyna w sparingu jest w stanie ograć BATE, który jest już praktycznie na starcie sezonu i mieć przytłaczającą przewagę, to znaczy, że jest potencjał. To jest najważniejsze - jest na czym budować! Co mnie cieszy : wreszcie można było zobaczyć u nas środkowego napastnika, który zgrywa piłki, drużynę, która ma pomysł na grę. Było widać, że gra się po prostu fajnie klei. Z przyjemnością się patrzyło na ten skrót
Jestem daleki od jakichś rzucania jakichś hiperoptymistycznych prognoz, ale uważam, że drużyna jest bardzo ciekawa, ma duży potencjał w środku pola - już się nie mogę doczekać aż zobaczę chłopaków w meczu o stawkę