Wyświetl pojedynczy post
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 13:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście można mieć pretensje do sprzedanych wcześniej zawodników jednak jeśli chodzi o mnie to racjonalnie mówiac żałuję tylko Głowackiego i Pawła Brożka.
Można mieć żal, że odeszli, ale nie można mieć pretensji do klubu. Głowacki zasłużył na to by spróbować jeszcze chleba za granicą, a nie całe życie siedzieć w Polsce. Nie zostawił Wisły gdy był w swoich najlepszych latach także teraz zasłużył na to by móc odejść. Dodatkowo biorąc pod uwagę ile zapłacili oraz wiek i podatność na kontuzje to była dobra decyzja.
Bardzo pechowo tylko wtedy wyszło, że Głowacki i Marcelo odeszli w jednym okienku.
Brożek? W Turcji powoli chyba zaczynają żałować tej decyzji. Jeszcze może się okazać, że za rok wróci do nas za darmo. Jak Paweł złapie "strzelecką niemoc" to mu się to trzyma przez pół roku.
Pawełek to też trzeźwa decyzja, jego wahania formy to prawdziwe anomalie. Po tych szmatach puszczonych w sparingach przed ostatnią rundą między innymi 3 bramki z Kolejarzem Stróże to ja gościa już całkiem skreśliłem. No i tak jak mówił Szymnkowiak: Pawełek zasłużył by pokazać się w klubie gdzie kibice nie będę się bali po każdym podaniu do bramkarza, że piłka może wylądować w siatce. Także bramkę mamy teraz dobrze obsadzoną, jednyną lepszą decyzją byłoby zaszaleć i wyłożyć ogromne pieniądze Jadze za Samdomierskiego.

Kupiłbym tylko jeszcze jednego perspektywicznego napastnika z jakiejś niższej polskiej ligi.
Odpowiedz cytując