Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 09:36
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
I o niskich cenach piszą osoby:
a) które mają zniżkę i chcą iść na młyn- dlaczego nie piszecie że nie ma alternatywy w takiej samej cenie? ja już teraz wiem że przynajmniej 25%to będą kibice którzy poszli na młyn właśnie ze względu na cenę i się nie będę dziwił.
b) nie zdają sobie sprawy z tego że zapełnienie stadionu to nie kwestia jednej rundy tylko systematyczne działania które powinny zacząć się już teraz. Bo obudzimy się znowu za pół roku przy 34tys miejsc i ilości na meczu w porywach 20. PODKREŚLAM 20tys. miejsc to około 60%zapełnienia.
c) Nie mają pojęcia że na Wisłę chodzą różni ludzie (zamożni, klasa średnia, oraz ci którym ledwo wystarcza do pierwszego). i dla każdego powinno być miejsce. A kto traktuje Wisłę jedynie przez pryzmat zarobionych pieniędzy chuja wie o miłości do klubu. I nie piszcie o tym że chcecie mieć nowy samochód i was nie stać.

Dobra koniec tego gadania czas pokaże kto miał rację.
O wysokich cenach piszą osoby :
a) wolą godzinami truć na forum jak to nie mają 'majątku na karnet , czyli czytaj 190 zł raz na pół roku . W tym czasie spokojnie mogli by się zająć dodatkowym zajęciem zarobkowym , po którym było by ich stać na ten karnet . Nikt wam nie da nic za darmo! Jak wam zależy na karnecie to zróbcie wszystko aby na niego zarobić .
b) ceny karnetów nie różnią się od abonamentów w tamtym roku tyle że dla niektórych jest to znowu wielkie zaskoczenie .
Gdyby klub ogłosił wykup miejsce na stadionie 5 lat za 1000 złotych , połowa forum by popadła w skrajną depresje , pomimo tego że w przeliczeniu na jeden mecz wychodzi to 12,5 zł . Otóż nikt wam nie karze wykupować karnetów, jeśli was na to nie stać .
c) chcą aby Wisła była klubem profesionalnym , ale z cenami biletów jak na wejście na basen lub na 3 lige .
d) 90% osób chodzących regularnie na Wisłe ma tak naprawde wyjebane na to czy bilet kosztuje 20 czy 30 zł . I tak pójdą na mecz jeśli tylko mają ochote . Oczywiście istnieje cena nie do przełknięcia , ale do takiej nam jeszcze bardzo daleko . Dlatego też ustawienie ceny dajmy na to 2 razy mniejszej wcale nie spowoduje że przyjdzie 2 razy więcej kibiców . Kto ma przyjść to przyjdzie , cena nie jest tutaj żadnym wykładnikiem . Frekwencja zwiększyła by się o 10% ale nie więcej .
e) pisząc ' klub powinien dostosować ceny do stopnia zamożności ' własnie dlatego oscylują od 190 do 385 . ( z ulgowymi 145 - 385 ) Wg ciebie jak inaczej miały by wyglądać ? 1 zł - 1000 zł ? Rzuc sumę bo aż jestem ciekaw . Jestem też bardzo zainteresowany faktem jak Wisła miała by sprawdzac stan zamożności : " każdy kibic musi przynieśc coroczne zeznanie podatkowe , na tej podstawie wycenimy jego kondycję finansową i wyliczymy cenę biletu którą będzie w stanie zapłacić "
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.02.2011 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując