tomasz_19 napisał(a):

|
no na pewno jak na polskie warunki byłby gwiazdą... ktoś kto rozegrał do tej pory przeszło 150 meczów w serie A nie może być ogórkiem zwłaszcza, że we Włoszech wszyscy głównie zwracają uwagę na grę obronną zespołu... ale powiedzmy sobie szczerze... Wisła powinna kupować zawodników, a nie wypożyczać (zwłaszcza w defensywie) bo może dojść do takiej sytuacji, że Wisła przed pucharami (wierzę, że wylądujemy na pudle na koniec sezonu) zostanie z ogromną wyrwą w obronie bo jak wiadomo Cikos i Chavez są tylko wypożyczeni... owszem do takich formacji jak pomoc i atak jak najbardziej niech Stan szuka kogoś kto nie mieści się w mocnym europejskim klubie do wypożyczenia... ale obrona to dość newralgiczna pozycja w klubie... ona musi tworzyć monolit, musi być skonsolidowana... jestem przy tym, żeby Wisła wreszcie zaczęła kupować ludzi do defensywy a nie ich wypożyczać, jak nie w tym okienku to w lecie... przedłużyć Chaveza i Cikosa i dokupić L.O i będzie sprawa załatwiona na lata, tak sądzę.
|
Zgadzam sie ze Wisla powinna kupowac zawodnikow a nie wypozyczac i ze obrona musi tworzyc monolit ale jak sam napisales i wszyscy wiemy Cikos i Chavez sa wypozyczeni wiec i tak obrona nie tworzy monolitu bo nie jestesmy pewni czy ci zawodnicy zostana u nas dluzej (mam nadzieje ze tak). Zalozmy (odpukac) Paljic dostanie urazu Branco jest wiecznie kontuzjowany albo bez formy to kto go zastapi? zapewne Kirm przez co stracimy skrzydlowego. Moje zdanie jest takie ze moglibysmy go wypozyczyc na pol roku zeby sie zabezpieczyc a w lecie poszukac zwodnika na dana pozycje i wykupic Cikosa i Chaveza i wtedy bedziemy mieli obrone. Mysle ze lepiej miec wypozyczonego zawodnika na pol roku niz nie miec zadnego.
Ale gdybac to my sobie mozemy bo to nie my jestesmy odpowiedzialni za transfery