Ja osobiście oceniam okienko jako w miarę pozytywne pod jednym względem – nie była to łapanka jak w poprzednich latach, tylko widać było w tym jakąś myśl a i przybyli zawodnicy to nie jakieś spady których nikt nie chce.
Z drugiej strony czytając komentarze jak poniżej :
wwf napisał(a):

Panowie a ja oceniam to okienko bardzo pozytywnie
Jaliens - przed chwilką świetny zawodnik ligi Holenderskiej, mistrz z AZ Alkmar, reprezentant Holandii
Melikson - reprezentant Izraela
Genkov - reprezentant Bułgarii
Siwakow - reprezentant Białorusi
Pareiko - reprezentant Estonii
Jak ktoś mi powie że jest nie zadowolony. To ja już nie wiem jakie transfery były by dobre.
Przebić by to mogła tylko taka 5 - Boruc, Żewłakow, Peszko, Murawski, Lewandowski
|
to uważam że za wcześnie na taki optymizm, a już samo porównywanie Peszki z Siwakowem, a Lewandowskiego z Genkovem to lekka przesada. Dla już nie pamiętających, w ostatnim roku mieliśmy także takie transfery, z których można niby było być zadowolonym:
Hristov – król strzelców i najlepszy zawodnik ligi bułgarskiej sprzed 2 lat
Bunoza – reprezentant młodzieżowy Bośni, powoływany już do pierwszej reprezentacji
Jovanić – reprezentant Serbii
Boukhari – reprezentant Maroka, były piłkarz Ajaxu i całkiem niedawno NAC Breda (19 meczy i 5 goli w 2009 r,), czyli niedawno świetny zawodnik ligi holenderskiej
Andres Rios – młodzieżowy reprezentant Argentyny
O młodzieżowym reprezentancie Słowacji Czikosie oraz reprezentancie Kamerunu Branco nawet szkoda mówić.
Żaden z tych piłkarzy jak na razie nie zachwycił, już nie mówiąc o zbliżeniu się do poziomu Boruca czy Lewandowskiego. Więc jak na razie proponuję dać sobie na wstrzymanie i poczekać do pierwszych meczy, niż się później rozczarować…
PS. Jedynym piłkarzem który zrobił na mnie pozytywne wrażenie z ostatnich tranferów jest produkt ośmiewanej tutaj polskiej kopanej - czyli Wilk, z którego powinniśmy mieć sporo pożytku.
PS2. Nie zapominajmy równiez o odejściu Pawła Brożka - najbardziej skutecznego naszego napastnika w ostatnich latach.