Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 19:51
Nie rozumiem dlaczego Jagiellonia to zły przykład? skoro tak jak piszesz mają ograniczoną ilość miejsc to powinni podwyższyć ceny prawda?

Lechia GKS Korona- może i to drużyny jednego sezonu ale zajmują miejsca w czołówce i jeżeli rozpatrujemy ceny biletów przez pryzmat tabeli to sam widzisz różnice. A standardem oglądania meczu Korona wcale nie odbiega od nas tak daleko.

Napisałeś: Poziom sportowy / kibicowski i stricte stadionowy bardzo podobny. Reszta jest w tyle. Zobaczymy za 2-3lata co zostanie z Legii moim zdaniem średnia na meczu bedzie oscylowała kolo 15tys.

I jeszcze na koniec tego niby odjeżdżania: prosta kalkulacja tańsze karnety więcej ludzi na stadionie=zysk
droższe karnety mniej ludzi na stadionie=zysk
Tylko dlaczego wybrano tą druga opcję?

Liczę szczerze na to że ceny jakie ja bym zaproponował na miejscu zarządu kibicom będą obowiązywały od nowego sezonu przy otwarciu całego stadionu.

WizłaZWE- Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy.

Więc czy ktoś z zarządu nie upadł na głowę z okrąglaka jak już pisałem? I czy nie mam racji że dla nich liczy się tylko kasa a nie kibic? Pytasz do czego to doprowadzi. Ja już mogę Ci teraz odpowiedzieć: jeżeli klub nie zmieni podejścia to na początku powoli ale z biegiem czasu doprowadzi do sytuacji znanej z Anglii trybuny zaczną umierać śmiercią naturalną a jak się ten proces już zacznie to nie będzie go tak łatwo zatrzymać. Bo chyba nie ma nad jedną rzeczą dyskusji najważniejszy na stadionie jest kibic ze swoim stażem. I czy to będzie ktoś z Twojej rodziny chodzący na mecze 40lat czy ktoś ode mnie będący na pierwszym meczu w latach 70 to oni powinni czuć sie doceniani przez zarząd. Historia tworzy się z pokolenia a nie z roku na rok.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 10.02.2011 o godz. 20:02.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując